Je hal praktisch en stijlvol inrichten: 4 nuttige tips! 0

Hal

De hal is het visitekaartje van de woning. Toch wordt deze nog vaak vergeten bij het stylen van een woning. Bedenk echter eens hoe vaak deze hal wordt gezien en gebruikt. Niet alleen door het eigen gezin, maar ook door gasten en zelfs mensen die bij de deur staan krijgen een inkijkje in jouw leven via de hal. Wanneer deze echter zeer rommelig oogt zal dit een veel minder goede indruk geven. Bovendien is het zelf ook niet fijn thuis komen wanneer je eerst een lading jassen en je favoriete burkely tas op moet rapen, alvorens je echt naar binnen kunt stappen. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. In dit artikel geven we 4 nuttige tips om de hal praktisch en stijlvol in te richten.

1.     Hang grote spiegels op

Dit is een welbekende truc om kleine ruimtes optisch groter te laten lijken. Door grote spiegels op te hangen, zorg je ervoor dat je van een veel ruimtelijker gevoel in de hal kunt profiteren. Hier is weinig voor nodig. Enkel grote spiegels aan de wand plaatsen en de hal voelt direct een stuk minder krap aan. Daarnaast zijn enkele spiegels in de hal natuurlijk ook gewoon ontzettend praktisch. Zo kun je nog gauw even een laatste outfitcheck doen voordat je het huis verlaat.

2.     Berg seizoensgebonden jassen op

Veel mensen maken de fout om alle jassen het hele jaar door te laten hangen. Hierdoor wordt het echter al gauw overvol op de kapstok en zullen er ook nog wel eens jassen op de grond belanden. Daarom is het slim om ieder seizoen te beginnen met het uitzoeken van de jassen. Een winterjas is bijvoorbeeld mooi, maar deze zal je echt niet het gehele jaar dragen. Stijgen de temperaturen weer boven de vijftien graden? Dan wordt het hoog tijd om deze op te bergen. Zo creëer je eenvoudig meer plek in hal.

Extra tip: heb je kinderen in huis? Zorg er dan voor dat zij een eigen kapstok voor jassen en tassen hebben. Plaats deze op ooghoogte zodat ze deze zelf kunnen gebruiken. Zo voorkom je dat ze bij thuiskomst al hun spullen in een hoek gooien en jij er voor moet zorgen dat alles weer netjes opgehangen wordt. Bovendien ontstaat er zo ook nog eens extra ruimte op de eigen kapstok.

3.     Gebruik lichte kleuren

De hal is doorgaans een relatief krappe ruimte. Daarom is het belangrijker dat deze een ruimtelijke uitstraling krijgt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld lichte kleuren gebruiken. De meeste mensen staan er niet bij stil dat de hal ook aandacht nodig heeft op het gebied van wandbekleding. Dit is dan ook een prima ruimte om een mooi behang uit te proberen of de verfkwast er weer eens bij te pakken. Laat je creativiteit de vrije loop en ga aan de slag.

4.     Maak een statement

De hal is een ruimte waar je maar kort verblijft. Daarom mag hier best wel een opvallend pronkstuk worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder schilderij, sculptuur of opvallend meubelstuk. De hal is de perfecte ruimte om te experimenteren. Opvallen mag!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline