Badkamerverlichting; wat is trendy en waar moet je precies op letten? 0

badkamerverlichting trends

Voor veel mensen is de badkamer een van de belangrijkste woonruimtes. Het is een ruimte waar je jezelf verzorgt, waar je ontspant en waar je aan het einde van de dag je tanden poetst. De juiste verlichting in de badkamer kan je badkamerdesign maken of breken. Het is belangrijk om je te verdiepen in de verschillende soorten badkamerverlichting en de laatste trends. Lees hieronder waar je op moet letten en wat momenteel hip is!

Wat is IP waarde?

Als je op zoek bent naar badkamerverlichting heb je de IP waarde vast al wel eens voorbij zien komen. Maar wellicht weet je nog niet precies wat het betekent? Dan is het handig om te weten te komen wat de IP waarde is.

De IP waarde van een lamp staat voor de mate waarin de lamp stof- en waterdicht is. De IP waarde bestaat uit IP met daarachter twee cijfers. Bijvoorbeeld IP20 of IP44. Het eerste cijfer staat voor de stofdichtheid en het tweede cijfer voor de waterdichtheid van de lampen. Hoe dichter de lamp in de buurt van de waterbron zit, hoe groter de kans op spetters. In dit geval kan je dus het beste kiezen voor een lamp met een hoge IP waarde. Als je kiest voor verlichting in de douche of in de badkuip dan heb je al helemaal een hoge IP waarde lamp nodig.

Welke IP waardes zijn er?

  • IP21 – bescherming tegen druppelend water
  • IP44 – deze lampen zijn spatwaterdicht
  • IP54 – stofvrij en spatwaterdicht
  • IP65 – optimale bescherming tegen waterstralen

Functioneel en sfeervol

Een goede badkamer is voorzien van verschillende soorten licht. Zo heb je onder andere helder, sfeervol en functioneel licht nodig. Sfeerverlichting is fijn als je even wilt relaxen in bad. Terwijl heldere verlichting fijn is als je jezelf aan het verzorgen bent in de badkamer. Met dimbare lampen kan je de verlichting aanpassen per situatie, erg handig!

Inbouwspotjes

Veel mensen kiezen voor LED inbouwspots voor op de badkamer. Dit type lampje zorgt voor een mooie lichtverdeling in de ruimte. Daarnaast zijn de mogelijkheden van inbouwspotjes eindeloos. Installeer ze in het plafond, in de vloer of zelfs in de douche. Bestel de inbouwspotjes via Ledinbouwspotsleds.nl en installeer ze op een manier dat ze voor jou de perfecte verlichting geven op de badkamer.

inbouwspots badkamer

Hanglampen in de badkamer

Erg praktisch zijn ze niet; hanglampen voor in de badkamer. Hanglampen zijn vaak niet voorzien van lampen met een hoge IP waarde, maar zijn wel erg sfeervol. Daarom kan je hanglampen voorzien van waterdichte lampen voor sfeervolle verlichting op de badkamer. Hanglampen zien er erg stijlvol uit en zijn dit jaar ook erg hip. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de lampen op een veilige afstand van de waterbronnen geïnstalleerd wordt.

We hopen je geleerd te hebben wat IP waardes van lampen zijn, waarvoor deze dienen en welke verlichting handig is voor je badkamer. Verlichting is natuurlijk erg persoonlijk. Het is dan ook belangrijk om jezelf af te vragen welk soort verlichting het beste bij jou past.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline