Brede raamdecoratie voor grote ramen. Wat past en wat past niet. 0

duorolgordijn

We houden van licht in huis en daarom hebben Nederlandse en Vlaamse huizen grote ramen. soms tot wel 40 meter breed. Dat zijn gelukkig uitzonderingen want lang niet alle raamdecoratie is in grote maten te krijgen. Soms worden de stoffen niet breder geweven, een andere keer zij de lamellen te smal of wordt het product te pompeus om te kunnen bedienen. Andere keren is de hardware van het product niet geschikt om te gebruiken voor een groot raam. Er zijn dus nogal wat valkuilen voordat je je keuze in raamdecoratie gemaakt hebt. Sommige producten worden door de jaren steeds breder. Door verbeterde technieken kan bijvoorbeeld een stof voor duo rolgordijnen heden ten dagen tot 3 meter breed worden geweven. Dat was een decennium geleden maximaal 240 cm.Breed duo rolgordijnBreed duo rolgordijn van Duorolgordijn.eu

Ramen tot 300 cm breed

Voor een raam van deze grootte heb je toch nog wel een groot aantal keuzes. Denk hierbij naast duo rolgordijnen ook aan vouwgordijnen, jaloezieën, verticale jaloezieën, paneelgordijnen of raamdividers en plissé gordijnen.

Gemakkelijk te bedienen zijn bijvoorbeeld vouwgordijnen. Doordat er een kleine vertraging in de bediening is ingebouwd, trek je een groot vouwgordijn moeiteloos omhoog. Een vouwgordijn absorbeert ook goed geluid. Ook zijn verticale jaloezieën of paneelgordijnen gemakkelijk. Omdat ze verticaal schuiven bedien je ze ook erg licht.  Het zwaarst te bedienen voor grote ramen zijn houten jaloezieën. Hier moet je een groot pakket omhoog trekken. Als je niet sterk of beperkt bent, is dat geen goede keuze. Dan zou je beter het product elektrisch kunnen nemen.  Veel jaloezieën tuimelen alleen maar elektrisch. Let hier op tijdens de aankoop. Gemotoriseerde bediening kun je ook heel gemakkelijk toepassen op een duo rolgordijn al trekt dit niet zwaar op. Omdat het doek in een lus hangt, trek je eigenlijk maar de helft van het gewicht omhoog. Dat scheelt ook.

Overige raamdecoraties

Dan zijn er nog de raamdividers. Die horizontale panelen worden met een vertraagde bediening bediend. Dat lukt goed. Je kunt tot 280 cm zonder koorden voor het raam overbruggen en dat heeft een heel speciaal effect. Je verdeelt het raam naar wens in vlakken. De panelen schuif je voor elkaar. Als je de panelen verschillende kleuren of transparantie geeft, kun je heel mooi spelen.raamdividers

Je vindt deze panelen op raamdecoraties.nl

Traditionele paneelgordijnen zijn ook geschikt voor grote ramen. Je kunt wel tot 6 meter breed gaan. Doordat de panelen in meerdere sporen schuiven kun je ze ook voor elkaar door schuiven en zo je raam een stukje opdelen. Verticaal dan wel te verstaan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline