Welke planten kunnen in het donker staan? 0

Planten zijn een onmisbaar item binnen iedere woning. Of je nu dol bent op planten of ze alleen maar ontzettend onhandig vindt, we kunnen de voordelen van planten in huis niet ontkennen. Zo hebben ze een zeer goede invloed op onze gemoedstoestand en bieden ze enorm veel gezondheidsvoordelen. Daarnaast kan je natuurlijk ook gewoon een gigantisch statement maken met jouw kamerplant. Genoeg redenen dus om voor planten in huis te kiezen. Maar voor welke kies je?

Het grootste nadeel van planten is dat ze om regelmatig onderhoud vragen. Daarnaast hebben de meeste planten voldoende zonlicht nodig om te kunnen groeien. Wanneer je meerdere kamerplanten in huis hebt, kan het een drukke bedoening op de vensterbank worden. Ook beschik je niet over genoeg ramen om alle grote planten kwijt te kunnen. Wat nu? Zijn er ook planten die wél gedijen in een donker hoekje? Welke planten van Chicplants kunnen in het donker staan?

Rhapis

Rhapis
copyright Chic Plants bv

Met de Rhapis geniet je van een geweldige mystieke plant die geweldig gedijt binnen een schaduwrijke omgeving. Deze plant behoort tot een van de weinige planten die met zeer weinig zonlicht kan blijven groeien en ontwikkelen. Bedenk wel dat iedere plant zonlicht nodig heeft. Ook al is het slechts een kleine hoeveelheid. De plant kan dan ook niet in een ruimte met enkel kunstlicht gezet worden. Een ruimte met slechts één raam is echter al voldoende om de plant in goede conditie te houden.

Sansevieria

‘Alles wat groen is, gaat bij mij altijd dood’, had deze uitspraak net zo goed van jou kunnen komen? Lukt het je maar niet om planten in leven te houden en ben je continu op zoek naar die ene plant die jou als luie plantenbaas niets kwalijk neemt? Dan is de Sansevieria een uitstekende keuze. Let op: deze plant is niet geschikt als je katten in huis hebt. Deze kan namelijk licht giftig zijn, waardoor je geliefde kat gezondheidsproblemen kan opleveren. Wanneer je echter niet over een beestje uit de kattenfamilie beschikt, biedt de Sansevieria solaas. Deze heeft enkel een klein beetje water nodig, maar vraagt verder niet om enorm veel onderhoud. Hij houdt wel van een klein beetje licht, maar kan ook overleven als hij wekenlang in een donkere kamer wordt geplaatst. Hij hoort daarmee tot de bekendste planten die in het donker groeien. Een onderhoudsarme plant die voor iedereen geschikt is!

Sansevieria
copyright Chic Plants bv

Monstera Monkey Leaf

Monstera Monkey Leaf
copyright Chic Plants bv

De Monstera Monkey Leaf is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet alleen dankzij de geweldige uitstraling van deze kamerplant, maar ook door zijn onderhoudsarme kwaliteiten. De plant is zeer gemakkelijk te onderhouden en werkt ook nog eens luchtzuiverend. Deze plant staat het leukst in een grote hoge sierpot, zodat je direct op het sprekende blad kijkt.

Calathea

Calathea
Credits:© Chicplants

De Calathea is een prachtige plant die vaak wordt gekozen in schaduwrijke omgevingen. De plant kent een enorm groot formaat en beschikt over fluweelzachte bladeren die fijne wit-beige bloemen produceren. Ben jij op zoek naar een exclusieve plant? Piept er slechts een klein beetje licht door jouw houten jaloezieën, maar hoop je dat dit wel voldoende is om een plant te onderhouden? Dan is de Calathea de beste optie!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline