Je badkamer opknappen doe je zo 0

badkamer opknappen

Zijn de tegels van je huidige badkamer hun glans verloren en is het geheel een beetje gedateerd? Hebben je badkamermeubels hun langste tijd wel gehad? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen! Waar voorheen de badkamer enkel gezien werd als plek waar je je even snel kon opfrissen, is het vandaag de dag een oase van rust, een spa in eigen huis. De badkamer dient als plek om even op te laden na een drukke dag en geeft je de mogelijkheid om je hoofd even leeg te maken. Geen wonder dat steeds meer badkamers een make-over moeten ondergaan! Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Is het een kwestie van alles strippen en vanaf de basis opnieuw te beginnen of zijn er makkelijkere (en goedkopere) opties? Wij zochten het uit. Je badkamer opknappen doe je zo!badkamermeubel

Uitbesteden of zelf doen?

Allereerst is het belangrijk om de keuze te maken tussen uitbesteden of zelf doen. Voor veel mensen is dit een makkelijke keuze, zij beschikken over twee linkerhanden en geen enkele kennis over badkamers, uitbesteden is dan ook de meest voor de hand liggende optie. Het kan natuurlijk ook dat deze keuze een stuk moeilijker is. Misschien ben je wel een enorm handige doe-het-zelver of is jullie budget erg krap, waardoor uitbesteden een hoop geld zou besparen.

Uitbesteden of zelf doen? Stel jezelf de volgende vragen om tot een juist antwoord te komen.

  • Heb je ervaring in het verbouwen van badkamers?
  • Hoeveel moet er precies gedaan worden? Is er sprake van zeer lastige klusjes?
  • Heb je het juiste gereedschap in huis voor de verbouwing?
  • Hoeveel kost nieuw- of gehuurd gereedschap?
  • Hoeveel zal je uiteindelijk besparen als je de badkamer helemaal zelf opknapt?

Door alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen, zal je merken dat je makkelijker een besluit kunt maken. Kom je er echt niet uit en is je krappe budget de voornaamste reden dat je de badkamer zelf wilt aanpakken? Probeer dan de makkelijke klusjes zelf te doen, denk aan het sloopwerk van tegels, de vloer, badkamermeubels, en laat de lastige taken over aan een professional. Zo bespaar je toch nog onverwachts wat geld en weet je dat de lastige klussen professioneel worden aangepakt.

Mooie badkamer

Bekijk de badkamer eens kritisch

Veel mensen maken de ‘fout’ om direct alles uit de badkamer te verwijderen. Beginnen met een lege kamer is immers de perfecte manier om deze een gehele make-over te geven. Maar is dat ook wel zo? Wij raden aan om eerst de badkamer eens kritisch te bekijken. Ziet het sanitair er bijvoorbeeld nog onwijs mooi uit, maar geven de verouderde badkamertegels de badkamer een gedateerde uitstraling? Pak dan enkel de badkamertegels en eventueel de vloer aan om het geheel te veranderen. Je zal merken dat dit al een heel groot verschil zou maken en zo bespaar je bovendien ook nog eens heel wat geld. Wij hebben een aantal manieren, waarop je jouw badkamer gemakkelijk en goedkoop kan voorzien van een moderne uitstraling, op een rijtje gezet:

  • Grote en moderne douchekop: heb je nog steeds een smalle douchekop hangen? Laat je dan verbazen door het effect van een grote regendouche op jouw badkamer! Een snelle en goedkope oplossing voor een moderne badkamer.
  • Vervang enkel dat wat nodig is, denk aan het sanitair, de tegels of de raamdecoratie in de badkamer. Na verloop van tijd kan je telkens een nieuw element vervangen. Zo heb je rustig de tijd om een mooi bedrag bij elkaar te besparen en is het niet in één keer een grote uitgave.
  • Schaf mooie badkameraccessoires aan om het geheel compleet te maken.

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline