Last van een wespennest in je tuin? 0

wespennest tuin

 Wespen zijn bijzonder vervelende beestjes! Niet alleen kunnen wespen heel brutaal zijn, ook zorgen de wespen voor venijnige, pijnlijke steken. Wanneer je allergisch bent voor wespensteken, resulteert zo’n steek vaak in een behoorlijke zwelling. Dergelijke zwellingen kunnen zelfs gevaarlijk zijn! Om een ware wespenplaag in je tuin te voorkomen, is het raadzaam om een wespennest vroegtijdig te verwijderen. Een wespennest zal door het voorjaar heen namelijk steeds groter wordt. Des te sneller een wespennest verwijderd wordt, des te kleiner is de kans dat je te maken krijgt met een wespenplaag.

Zelf een wespennest verwijderen wordt afgeraden, omdat de kans op wespensteken hierbij groot is. Verstandiger is het om de hulp van een ongediertebestrijdingsdienst in te schakelen. Een voorbeeld van zo’n dienst is De Bestrijdingsbrigade, die door het hele land actief is. Een wespennest verwijderen is voor zo’n ongediertebestrijdingsorganisatie vaak een relatief eenvoudige klus.

wespennest verwijderen

Ontstaan van een wespennest in de tuin

Een wespennest wordt gevormd door de jonge koningin van een vorige wespenkolonie, die de winter overleefd heeft. Vaak lukt het alleen de koningin om te overleven. Alle werksters zullen tijdens de herfstperiode sterven. Het wespennest zal al snel steeds groter worden, doordat de larven uitgroeien tot volwaardige werksters. Naarmate het wespennest groter wordt, neemt de overlast hiervan toe. Er zullen steeds meer wespen op je terras komen, of bloemen in de tuin zoeken om zich te voeden.

Er zijn verschillende plekken in de tuin, waar de wespen hun nest op kunnen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de holte in een oude boom, een struik, enzovoorts. Wespen zoeken altijd naar een plek waar zij voldoende beschutting hebben en niet worden lastiggevallen door mensen of andere dieren. Wanneer je te dicht in de buurt van het wespennest komt, kunnen de wespen agressief worden.

wespen weghalen

Wespennest verwijderen vaak erg lastig

Het verwijderen van een wespennest kan een ingewikkelde klus zijn. In het bijzonder wanneer het wespennest bijvoorbeeld hoog in een boom, in de nok van je schuur of tussen je muren gevormd is. Het is nauwelijks mogelijk om hierbij te komen! Ongediertespecialisten beschikken over verschillende hulpmiddelen om de wespennesten zelfs op deze lastige plekken te kunnen verwijderen. Nog belangrijker, deze specialisten hebben pakken die bestand zijn tegen de steken van wespen. De kans is logischerwijs erg groot, dat de wespen agressief worden als je in de buurt van hun nest komt. Laat staan, als je het nest probeert te verwijderen! Niet voor niets wordt aangeraden om een wespennest verwijderen aan specialisten over te laten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline