Hoe bespaar ik tijdens mijn verbouwing? 0

Hoe bespaar je tijdens jouw verbouwing

Verbouwen, het is een hele klus. Hard werk, lange dagen en geen moment rust in huis. Hoe je de verbouwing ook aanpakt, het is en blijft een uitdaging. Er komt dan ook veel kijken bij een verbouwing, het is best een klus om niets te vergeten. Zaken waar je misschien niet aan denkt, gaan we in dit artikel bepreken. Wellicht helpt dit artikel je wel met het besparen tijdens jouw verbouwing!

1. Duurzame energie aanleggen

Duurzaam, je hoort het steeds meer. Het gaat hier met name vaak over zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een effectieve manier om op lange termijn geld te besparen. Het is misschien een dure aanschaf, maar op de lange termijn haal je de kosten van de aanschaf er zeker uit en ga je zelfs winst maken. Ook is het mogelijk om een soort ‘’subsidie’’ te krijgen op duurzame producten zoals zonnepanelen. Voor de aanschaf van zonnepanelen hoef je bijvoorbeeld geen btw te betalen, wat veel geld scheelt in de eindprijs.

Nog een voorbeeld van duurzame energie is de warmtepomp. Die is net als zonnepanelen duur in aankoop en verdient zich op de lange termijn terug. Ook krijg je op de warmtepomp subsidie tot een bedrag van 2500 euro waardoor de terugverdientijd van dit apparaat korter wordt.

2 . Kleine taakjes zelf doen

Kleine taakjes zelf doen, het klinkt heel logisch maar toch wordt er vaak overheen gekeken, uit gemak of onbewustheid. Uiteindelijk kan het veel geld schelen als je kleine taakjes in de verbouwing zelf doet. Zoals bijvoorbeeld een kamer verven, kozijnen schuren en schilderen of gaten boren voor elektriciteit. Voor de vaklui scheelt het veel tijd dat dergelijke kleine handigheidjes al gedaan zijn. Hierdoor zijn de kosten voor de verbouwing een stuk lager.

3. Offertes controleren

Het is misschien wat vreemd dat dit een tip is. Toch is het echt wel aangeraden om alle offertes te controleren, om zeker te zijn dat alles ook netjes op papier staat. Het zorgt ervoor dat je onnodige kosten vermijdt. Wie weet is er echt iets fout gegaan en komt de offerte plots 500 euro duurder uit. Controleer je de offerte niet, dan is die 500 euro toch ineens extra weg. Zonde, en je kunt het perfect voorkomen.

4. Grotere stenen

Grotere stenen of tegels? Wat heeft dat te betekenen? Grotere stenen en tegels zorgen praktisch gezien voor minder werk, waardoor het aanleggen van bijvoorbeeld de tegels in de douche een stuk goedkoper wordt. Bij tegels van 30cm bij 15cm is het werk ongeveer dubbel zo snel klaar als bij tegels van 15cm bij 15cm. Dat kost meer tijd waardoor het werk duurder wordt.

Uiteindelijk is het gewoon handig om te weten wat jij kan doen, je doel voor ogen te zien (wat wil je precies) en dit helder af te spreken met de bouwvakkers zodat er minder tijd is voor verwarring en meer voor het eindresultaat. Hoe je er ook komt, het huis moet in ieder geval goed naar jouw wensen afgerond worden en het liefst zo goedkoop mogelijk. Succes!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline