Stap voor stap renoveren 0

Stap voor stap renoveren

Moet er veel gebeuren aan je huis en zie je het overzicht niet meer? Dan is het slim om stap voor stap te renoveren. Begin met de keuken of badkamer en ga pas verder met de volgende klus als de laatste is afgerond. Zo houd je de controle en verandert niet je hele huis in een oorlogszone.

Hoe pak je het aan?

Maak een overzicht van je verbouwplannen en de bijkomende kosten. Wees hierbij kritisch; welke renovaties geven je huis een meerwaarde en welke niet? Bekijk ook of je de klus (voor een deel) zelf kunt doen, of dat je hier beter professionals voor kunt inschakelen.

Kosten en financiering

Bekijk hoeveel geld je nodig hebt voor de renovatie. Hier gaan bijvoorbeeld kosten in zitten:

  • Een aannemer of klusjesman
  • Materialen
  • Gereedschap
  • Een afvalcontainer

Stel dat je professionals inhuurt voor de klus, vergelijk dan verschillende offertes met elkaar voor de meest voordelige optie. De verbouwing zelf doen scheelt ontzettend in de kosten, maar hiervoor heb je twee rechterhanden nodig. Het kan zijn dat je voor de financiering van de klus een lening moet aanvragen bij de bank.

Vergunningen 

Nadat je een bouwtekening hebt laten maken, is het slim om uit te zoeken of je een vergunning nodig hebt voor je renovatie. Bel je gemeente voor meer informatie. Het kan even duren voordat de vergunning binnen is, doe dit daarom op tijd. Ook voor het plaatsen van een afvalcontainer is in sommige gevallen een vergunning vereist, als je bijvoorbeeld in een betaald parkeren gebied zit.

Leidingen

Voor de meeste mensen is het hogere wiskunde: het fixen van elektrische verbindingen, pijpen, riolering en isolatie. Het is een aanrader om hier een elektricien of loodgieter voor in te huren, zodat de aanleg van leidingen gebeurt volgens de richtlijnen.

Het bouwafval

Zodra je aan de slag bent gegaan met de renovatie, komt er veel afval vrij, zoals beton, stenen en hout. Containerverhuur is een goede optie. Dump al je afval in de bak en je hoeft zelf niet te zorgen voor de afvoer of de verwerking. Bij Regiocontainer kun je verschillende containers huren die passen bij je afvalstroom. We komen de bak voor je plaatsen, legen en weer ophalen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline