Wat zijn de mogelijkheden bij het stucen van een plafond? 0

stucen van een plafond

De meeste tijd zul je toch spenderen in je eigen huis. Het is dan ook van belang dat je woning er picobello uit ziet. Als dat niet het geval is dan zul je je toch gaan storen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het plafond niet gestuct is. Het zou dan vol met onregelmatigheden, scheuren en andere beschadigingen kunnen zitten. Dat moet je natuurlijk niet willen. Het is toch echt wel verstandig om je plafond te laten stucen door een gespecialiseerd bedrijf. Het plafonds stucen kan op een aantal manieren, daarover lees je hieronder meer. 

Wanneer moet je een plafond laten stucen?

De voornaamste reden voor mensen om een stukadoor in te huren voor het stucen van hun plafond heeft toch vooral met de uitstraling te maken. Dit hoeft overigens echt niet altijd het geval te zijn, er kunnen namelijk ook andere redenen zijn voor het laten stucen van het plafond. Over het algemeen zijn dit vervelende oorzaken. Zo kan nieuw stucwerk nodig zijn als een leiding heeft gelekt waardoor er veel waterschade is ontstaan. Dit moet dan dus hersteld worden. Ook zou het zo kunnen zijn dat het stucwerk extreem oud en poreus is, het kan dan daadwerkelijk van het plafond vallen. Nieuw stucwerk zal dan nodig zijn, waarbij je gebruik kunt maken van de onderstaande mogelijkheden.

Sausklaar

Sausklaar stucen is één van de mogelijkheden bij het stucwerk op een plafond, al wordt het ook wel eens behangklaar stucen genoemd. Met behulp hiervan kun je een glad plafond krijgen, wat vaak gedaan wordt door een laagje gips aan te brengen op het oppervlak. Het stucwerk dient dus als onderlaag, want je zult het nog af moeten werken met verf of behang. Hoe je dit wilt doen hangt uiteraard helemaal van je eigen wensen en smaak af.

Spackspuiten

Een andere optie, wat direct ook de goedkoopste methode is, is het spackspuiten. Eigenlijk is dit ook direct de mogelijkheid waar het meest voor wordt gekozen. Een zogenoemde spackspuiter zal gebruikt worden om het spack op het plafond aan te brengen. Deze pleister zal daardoor relatief vlug aangebracht worden, waardoor het stucen qua kosten een stuk voordeliger wordt. Spackspuiten wordt gedaan in twee lagen, de tweede laag moet je zien als de afwerking. 

Schuurwerk

Ook kun je ervoor kiezen om schuurwerk te gebruik voor het stucen van je plafond. Hierbij zal gips aangebracht worden met behulp van een speciale methode. Dit zal halve maantjes in het stucwerk als effect hebben, die overigens waaiers worden genoemd. Deze laag zal ook direct de afwerking zijn, je hoeft het plafond dus niet meer te schilderen. 

Sierpleister

Sierpleister is ook zeker een populaire mogelijkheid, wat met name het geval is als dit ook gebruikt is op de wanden. Zo kun je de structuur eenvoudig doortrekken op het plafond. Bovendien zijn er diverse structuren mogelijk, dit hangt helemaal van je eigen wensen af. Zo kun je kiezen voor een grove korrel, maar een fijne korrel en alles daar tussenin behoren ook tot de mogelijkheden. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline