Breng meer sfeer in huis met houten jaloezieën 0

Breng meer sfeer in huis met houten jaloezieën

Houten jaloezieën, ze zijn in steeds meer interieurs de belangrijkste eyecatcher van de woning. Het wordt dan ook hoog tijd om deze bijzondere vorm van raambekleding eens in het zonnetje te zetten. Een jaloezie van natuurlijk materiaal zal de sfeer in huis direct doen verhogen. Bovendien passen mooie houten jaloezieën ook nog eens binnen ieder interieur. Van modern tot landelijk, je kunt werkelijk alle kanten op! Dat is echter niet de enige reden waarom deze raambekleding zo populair is geworden. Je geniet immers ook nog van talloze andere voordelen. Ben jij benieuwd waar die populariteit precies vandaan komt? Je leest het hier!

Onderhoudsvriendelijk

Wanneer we denken aan onderhoudsvriendelijke producten zullen we waarschijnlijk niet zo snel aan hout denken. Vrijwel iedereen weet dat natuurlijke materialen zoals hout vaak extra aandacht vereisen om mooi te blijven. Bij houten jaloezieën ligt dit echter anders. Dit komt voornamelijk door de voordelen van een jaloezie. Door de verstelbare lamellen kun je deze binnen een handomdraai afnemen en afstoffen, zonder dat je hier extreem veel moeite voor hoeft te doen. Bij plastic raambekleding zien we dikwijls dat de gehele bekleding van het raam gehaald moet worden om ieder plekje te bereiken. De stevige en verschuifbare lamellen van houten jaloezieën zorgen ervoor dat enkel een vochtig doekje en een plumeau voldoende zijn.

Bepaal zelf de hoeveelheid licht en privacy in huis

Het kopen van de juiste raambekleding is tegenwoordig geen eenvoudige klus meer. Het aanbod is immers zó ontzettend groot, dat je al snel overweldigd raakt en niet meer weet waar je op moet letten. Daarom adviseren wij om vooral naar de eigenschappen en kenmerken van de raambekleding te kijken. Zo zijn gordijnen misschien wel de meest voor de hand liggende keuze in huis, maar deze beschikken wel over één groot nadeel: je kunt ze enkel open of dicht doen. Een tussenweg bestaat niet.Bepaal zelf de hoeveelheid licht en privacy in huis

Bij houten jaloezieën gelukkig wel. De lamellen of houten latten waaruit de houten jaloezie is opgebouwd, kun je op verschillende manieren open- en/of dichtschuiven. Hierdoor kun je de hoeveelheid licht en privacy in huis geheel naar eigen hand zetten. Wanneer de dikke houten lamellen helemaal dichtgeschoven worden, zal deze geen enkele lichtstraal meer doorlaten. Het is dan ook geen wonder dat houten jaloezieën ook nog eens zeer populair zijn in de slaapkamer. In de woonkamer kun je de houten lamellen natuurlijk gewoon openen, waardoor je enkel van de geweldige uitstraling geniet en er ook nog eens voldoende licht in huis komt.

Houten jaloezieën, volop variëren!

Een houten jaloezie is ontzettend veelzijdig. Wat de meeste mensen niet weten is dat deze jaloezieën met werkelijk ieder interieur te combineren zijn. Bovendien spelen natuurlijke materialen een steeds belangrijkere rol in de huidige woontrends. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat de populariteit voor de houten jaloezie steeds meer toeneemt. Bovendien kun je ook met houttypen volop variëren. Er bestaat immers niet maar één type hout. Er zijn ontzettend veel verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden. Kies daarom voor een houtsoort die bij jou en je huidige interieur past. Dit zal direct de sfeer in huis verhogen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline