Tips voor het vernieuwen van je interieur 0

Tips voor het vernieuwen van je interieur

Het is af en toe gewoon eens tijd voor iets nieuws. Je interieur een (mini) make-over geven is dan ook precies wat je nodig hebt. Bovendien kan dit op heel veel verschillende manieren. Je kunt het zowel grootschalig als klein aanpakken. Hier vind je enkele tips voor het vernieuwen van jouw interieur.

Voordat je gaat beginnen is het eerst belangrijk om een plan van aanpak te maken. Hoeveel wil je precies veranderen en hoeveel budget is hiervoor beschikbaar? Wil je werkelijk alles veranderen en ben je toe aan een geheel nieuw interieur? Dan is het slim om professionele hulp in te schakelen. Niet alleen bij het stylen van de woning. Ook bij de mogelijke klussen die moeten worden uitgevoerd. Wil je slechts enkele kleine dingen veranderen voor een mini make-over van het interieur? Dan kun je dit natuurlijk prima zelf doen.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. Kijk eerst kritisch welke ruimtes prioriteit hebben. Meestal begin je bij de woonkamer en ga je als het budget dit toelaat vervolgens pas verder met de rest van de woning.

Tips voor een mini make-over

Het is natuurlijk heel fijn om direct de gehele woning aan te pakken. Bedenk echter wel dat dit ook in de papieren kan lopen. Met een klein budget is het dan ook belangrijk om kritisch te blijven en de juiste keuzes te maken. Gelukkig is er ook met een klein budget heel veel mogelijk.

Een voorbeeld: een nieuwe kleur op de muren doet in de meeste gevallen al wonderen. Hier zijn bovendien ontzettend veel mogelijkheden. Met sikkens matte muurverf creëer je weer strakke en mooi afgewerkte muren voor een geheel nieuwe uitstraling. Daarnaast is het verven van de muren een klusje wat je gerust zelf kunt uitvoeren. Zo bespaar je dus ook nog eens in arbeidskosten.

Ook de vloer kan een grote rol spelen in het vernieuwen van je interieur. Bij een klein budget is een geheel nieuwe vloer kopen natuurlijk niet mogelijk. Toch zijn er wel manieren waarop je de vloer een andere uitstraling kunt geven. Zo doet een nieuw vloerkleed of een andere vorm van bekleding vaak al wonderen.

Zeg het met kunst

Het ophangen van kunst is bij ieder budget mogelijk. Kunst heeft vele gezichten. En net zoveel prijsjes. Daarom is dit een leuke manier om de muren op te vrolijken. Gebruik de juiste pluggen, hang het kunstwerk op de gewenste locatie op en geniet direct van een vernieuwde sfeer binnen het interieur.

Geef meubels een ander plekje

Het is niet altijd nodig om alles nieuw te kopen. In sommige gevallen kan er zelfs al een geheel nieuwe sfeer ontstaan door enkel wat aan te passen aan de opstelling van de huidige meubels. Zo zijn in de meeste woonkamers alle meubels afgestemd op de locatie van de bank en het televisiemeubel. Door deze op een andere plek neer te zetten en de andere meubels ook aan te passen, creëer je direct een geheel andere sfeer. Leuker nog: het kost je geen cent!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline