Waar moet je op letten bij de aanschaf van een sauna in eigen tuin? 0

We verlangen steeds meer naar een momentje om helemaal tot onszelf te kunnen komen na een lange dag werken of studeren. Even ontspannen en je zelf helemaal afsluiten van invloeden en stoorzenders van buitenaf. Geen telefoon, geen contact met andere huisgenoten, enkel rust. Een sauna kan in dit geval de uitkomst bieden! Uiteraard heeft niet iedereen evenveel ruimte in huis om ook daadwerkelijk een sauna kwijt te kunnen. Gelukkig bestaan er ook een heleboel verschillende soorten buitensauna’s die in vrijwel elke tuin geplaatst kunnen worden. Zodra je de keuze hebt gemaakt om een buitensauna aan te schaffen is het belangrijk om eerst na te denken over de verschillende keuzemogelijkheden. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van een sauna in eigen tuin. Dat maakt de zoektocht naar de perfecte sauna hopelijk een stuk gemakkelijker!

Hoeveel ruimte mag de sauna in beslag nemen?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte de sauna in beslag mag nemen. De meeste mensen hebben toch wel een aardig stuk grond over om een sauna op te plaatsen, maar wil je ook dat de sauna een groot gedeelte van je tuin beslaat of houd je het liever eenvoudig en klein? Met een sauna kun je vrijwel alle kanten op. Je hebt eenpersoonssauna’s, maar ook sauna’s voor meerdere personen. Je kunt er tevens voor kiezen of je het belangrijk vindt dat mensen kunnen liggen in de sauna of niet. Bedenk hierbij wel dat een sauna dan al gauw een meter of 2 breed moet zijn om dit te realiseren. Deze ruimte moet er uiteraard wel zijn.

sauna tuin

Een keuze maken uit de verschillende soorten sauna’s

Nadat je de ruimte hebt bepaald voor de sauna is het ook nog belangrijk om na te denken over welk soort sauna je wilt aanschaffen. Er zijn immers enorm veel verschillende soorten. Ga je voor de traditionele sauna met hete kolen? Of is een infraroodsauna toch meer je ding? Alle sauna’s hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zo kan je bij een infraroodsauna bijvoorbeeld direct genieten van de warme stralen, maar moet een sauna op kolen eerst een tijdje branden voordat deze op temperatuur komt. Een infraroodsauna wordt echter ook een stuk minder warm en voor de mensen die echt dol zijn op transpireren en warmte in de sauna is dat dan ook geen goede keuze. Bovendien verschillen de verschillende soorten sauna’s ook nog eens enorm in prijsklasse. Als je twijfelt over de aankoop van een sauna of meer wilt weten over de voor- en nadelen van een specifiek soort is het aan te raden om contact op te nemen met de vakmensen van Saunakoning.nl. Zij kunnen precies vertellen welke sauna voldoet aan jouw wensen.

De prijsklasse van de sauna

Ook de prijs is van essentieel belang in jouw keuze voor de aanschaf van een sauna. Sterker nog, dit zal hoogstwaarschijnlijk de doorslag geven in je beslissing om voor een specifieke sauna te kiezen. Het is belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar de prijsklassen van verschillende soorten sauna’s. Bedenk ook hoeveel je maximaal wilt besteden aan de aanschaf van een sauna. Let op: een sauna kost ook geld in verbruik. Dit moet dan ook meegenomen worden in de berekening.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline