Dit zijn de meest opvallende keukentrends van 2019! 0

opvallende keukentrends van 2019

De keuken krijgt in 2019 steeds meer een centrale rol in ons leven. We hebben weinig tijd en willen graag zoveel mogelijk in verbinding zijn met ons gezin. Daarom zien we steeds vaker kookeilanden in het midden van de woonkamer. Deze worden zowel als kookplek maar ook als eettafel gebruikt. Multifunctioneel dus. En naast deze nieuwe ontwikkeling, zien we nog een aantal andere belangrijke trends in keukenland. In deze blog geven we je even wat leuke keukeninspiratie.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht speelt een centrale rol in de keuken anno 2019. Geen kleine afgesloten ruimte meer dus, maar een grote open ruimte in combinatie met je woonkamer. Achterin de keuken zien we steeds vaker een volledig glazen schuifpui die een overvloed aan daglicht naar binnen laat stromen in je huis. Ook grote, brede keukeneilanden met bar en kookgedeelte die uitkijken op de tuin zijn trendy. Zo kun je koken en eten met uitzicht op het groen.

Keukeneiland als eettafel

Het kookeiland: niet meer weg te denken uit de moderne hedendaagse keuken. Anno 2109 plaatsen we deze centraal in de woonkamer met een onzichtbare ingebouwde afzuigkap in het plafond. Zo kun je tijdens het koken gezellig kletsen met je partner en kinderen. Het eiland wordt daarbij ook als eettafel gebruikt. Deze voorzien we met een rustiek houten of marmeren of natuursteen blad en een fraaie grote designlamp erboven. Koken en eten in één concept dus!

Puur en natuurlijk

Natuurlijke materialen zijn een grote trend momenteel en dus zien we deze steeds vaker in de keuken. We zien veel combinaties van natuursteen, hout en een fraaie gietvloer. Ook marmer in fraaie aardetinten maakt een grote come back. Zo ontstaat een natuurlijk, maar toch gestileerd beeld in de keuken. Voeg nog wat stylish groene planten en ruwe houten accessoires toe. En klaar is je droomkeuken.

De onzichtbare keuken

Minimalistisch is zeer hot in 2019. We plaatsen het liefst zo min mogelijk spullen in onze huizen. Zo ontstaat een gevoel van rust en ruimtelijkheid. Ook keukens zijn onderhevig aan deze trend. Ze worden ingebouwd in de wand met greeploze en naadloze deuren. Ook zien we systemen met schuifwanden en uitklapbare apparatuur. De keuken is hierdoor alleen zichtbaar wanneer je deze gebruikt. Zo wordt de keuken optimaal geïntegreerd in de woonkamer.

Olijfgroen

Een keuken met groen als basiskleur, natuurlijke materialen en een warme sfeer is nog steeds ongekend populair. We zien veel accentwanden in een lichte tint olijfgroen in combinatie met hout en antracietgrijs. Groen zorgt voor een frisse, natuurlijke en energieke sfeer in je keuken. Ook combineert groen heel mooi met de Scandinavische, natuurlijke of vintage en industriële stijl.

Rust en balans

In de keuken anno 2019 zien we vooral veel effen tinten. Dat zorgt voor een bepaalde rust en harmonie. Zo wordt de keuken een rustpunt in een hectisch leven waar je even kunt ontspannen na een lange dag. De keukens zijn vooral minimalistisch en rustig. En in deze rustige neutrale keuken met ton-sur-ton kleuren worden wat opvallende accenten geplaatst als smaakmakers. Zo wordt deze niet saai, maar een unieke en levendige plaats met wat speelse accenten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline