Duco, voor een perfecte ventilatie 0

ventilatierooster

Duco ventilatieroosters zijn een waar begrip in Europa. Deze ventilatieroosters zijn in staat om het binnenklimaat in huis te reguleren. Een goede ventilatie in huis is ontzettend belangrijk. Niet goed ventileren kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van mens en dier. Maar waardoor ontstaan deze gezondheidsrisico’s? En van welke voordelen kun je genieten als je voor ventilatieroosters van Duco kiest? Dat lees je in dit artikel!
Duco ventilatie

Slechte ventilatie: de gezondheidsrisico’s op een rijtje

Hoe belangrijk is een gezond binnenklimaat in huis? Zeer belangrijk als we onderzoekers mogen geloven. Gemiddeld produceert een Nederlands gezin circa zo’n 10 liter vocht per dag. Dit vocht ontstaat door het nemen van een douche, te koken en ga zo maar door. Als deze lucht niet naar buiten kan, stijgt de luchtvochtigheidsgraad in huis. De vervuilde en vochtige lucht blijft hangen en nestelt zich in de muren en meubels. Door onvoldoende ventilatie ontstaan er vochthaarden in huis. Vochtige muren zijn een duidelijk teken van een slecht binnenklimaat. Daarnaast bieden zij schimmels en huisstofmijt de kans om uit te breiden. Zeker voor mensen met allergieën is dit geen goed nieuws. Schimmelhaarden moeten altijd direct worden aangepakt. Ze zijn niet alleen een aanslag op de gezondheid (denk aan luchtweginfecties, keelpijn en verlaagde weerstand), maar tasten ook nog eens de fundering van het huis aan. Goede ventilatie is belangrijk, dat is duidelijk.

Hoe belangrijk zijn ventilatieroosters?

Vroeger was het een stuk moeilijker om een woning voldoende te ventileren. Ieder uur een raam openzetten was immers geen goed plan, zeker niet in de wintermaanden. Gelukkig is de kunst van ventileren tegenwoordig een stuk gemakkelijker geworden. Ventilatieroosters bieden solaas. Door een rooster pal boven een raam te plaatsen, kun je er vanuit gaan dat het huis altijd van schone lucht wordt voorzien. Tegenwoordig worden nieuwbouwwoningen standaard uitgerust met ventilatieroosters. In verouderde woningen is het echter vaak nodig om deze zelf aan te brengen. Wacht niet totdat er een vochtprobleem ontstaat, maar controleer een pas gekochte woning direct op ventilatiemogelijkheden.

Is er een alternatief?

Is het altijd noodzakelijk om een ventilatierooster aan te schaffen? Niet altijd, het is echter wel de meest effectieve methode. Als je niet over ventilatieroosters beschikt zijn er wel een aantal maatregelen die je kunt nemen om het vochtgehalte in huis tot het minimum te beperken. Wij zetten de alternatieven voor jou op een rijtje:

  • Denk aan extra ventilatie tijdens het koken of douchen. Zet een raampje open of maak gebruik van een afzuigkap. Zo voorkom je dat het condens neerslaat op de meubels en muren.
  • Probeer iedere dag de ramen minimaal een half uur open te zetten. In de zomer kun je ervoor kiezen om de ramen standaard op een kier te zetten.
  • Laat het huis met regelmatig goed doortochten. Zet alle ramen en deuren goed tegen elkaar hopen en laat alle vervuilde lucht er uit.

Met de bovenstaande punten kom je een heel eind, maar je bereikt nooit de gezonde leefruimte zoals de mensen met een ventilatierooster van Duco die kennen. Bovendien worden bovenstaande maatregelen dikwijls vergeten, waardoor de methodes niet even effectief zijn. Een ventilatiesysteem zorgt automatisch voor een gezonde leefruimte. Voor gezonde lucht hoef je niets te doen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline