Duurzaamheid en beleggen in cryptocurrency: hoe werkt dat eigenlijk? 0

De afgelopen jaren is de populariteit voor cryptocurrency enorm toegenomen. Over bitcoin hebben we vrijwel allemaal wel eens gehoord. En ook in het nieuws horen we steeds vaker verhalen over mazzelaars die door middel van de juiste digitale belegging rijk zijn geworden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Is het allemaal dan enkel rozengeur en maneschijn? En hoe zit het dan met de duurzaamheid die in Nederland juist een steeds belangrijkere rol gaat spelen? Gaat een duurzaam leven en beleggen in digitale valuta eigenlijk wel samen?

Vroeger waren de meeste mensen niet echt bezig met duurzaam leven. Onze consumptiemaatschappij was vooral gericht op meer en beter. Denken aan het milieu was niet iets wat in ons opkwam. Ook toen de populariteit voor cryptocurrencies toenam, stonden de meeste mensen niet echt stil bij de gevolgen voor het milieu. Veel mensen dachten immers dat digitaal duurzaam was. Toch is deze beredenering niet helemaal juist. In dit artikel leggen we uit waarom.

Minen kost veel energie

Mensen die al bekend zijn met cryptocurrencies zijn hoogstwaarschijnlijk ook bekend met minen. Hierbij verruil je jouw geld anoniem voor een digitale valuta. Doordat er geen bank tussenbeide kan komen, werkt dit op een andere manier dan je gewend bent. Door middel van een block wordt de transactie bevestigd. Deze worden iedere tien minuten ververst op het blockchain network. Dit gehele proces wordt ook wel mining genoemd.

Veel milieubeschermers hebben moeite met deze ontwikkeling. Minen kost namelijk ontzettend veel energie. Dit gebeurt vaak op gigantische netwerken en computers in Aziatische landen, waar ze het over het algemeen niet zo hebben op duurzaamheid.

Gelukkig is er wel goed nieuws voor Nederlanders die duurzaamheid wél hoog in het vaandel hebben staan. De markt blijft zich namelijk ontwikkelen en zo ontstaan er ook valuta’s die op duurzame wijze met minen omgaan. Zo kunnen we op triaconta.nl lezen dat de EOS koers de afgelopen tijd enorm aan het stijgen is. Hierbij zijn miners niet meer nodig, waardoor een hoop duurzaamheidsproblemen in één klap worden opgelost. Momenteel heeft de koers zijn top nog lang niet bereikt, maar de toekomstverwachtingen zijn zeer positief. Daarom is de kans groot dat beleggers later van een enorme EOS waarde kunnen profiteren.  minen cryptocurrencies

Duurzame cryptocurrency in opkomst

Er zijn steeds meer duurzame cryptocurrencies in opkomst. Hierbij gebeurt het minen enkel door van duurzame energiebronnen gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld aan water- of windkracht. Door aan de duurzaamheidsproblemen gehoor te geven, ontstaan er steeds meer duurzame cryptocurrencies. Bovendien worden de opbrengsten hiervan vaak geïnvesteerd in onderzoek naar klimaatveranderingen en oplossingen voor milieuproblemen. Hierdoor beleg je niet alleen om winst te maken, maar ook om samen aan een betere wereld te werken.

Wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, kiest dan ook enkel voor een duurzame cryptocurrency. Een betere wereld begint bij jezelf. Niet alleen in je koopgedrag, energieverbruik of de manier waarop je met mensen omgaat, maar ook zeker als je wilt beleggen. Onderzoek daarom goed de mogelijkheden en bekijk vooraf welke cryptocurrencies rekening houden met het milieu. Zo draag jij je steentje bij en zorg je er uiteindelijk voor dat er enkel nog duurzame cryptocurrencies overblijven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline