Een luchtreiniger: waar moet u rekening mee houden? 0

luchtreiniger

U wilt misschien een luchtreiniger aanschaffen, maar waar let u dan op en waar moet u rekening mee houden? De kwaliteit van de lucht die u inademt is erg belangrijk en daarom leggen we u graag uit waar u op moet letten.

De capaciteit

Bij het zoeken naar een luchtreiniger is het belangrijk om te kijken naar welke capaciteit deze moet hebben. Zo maakt het verschil of de luchtreiniger maar een kleine ruimte hoeft te reinigen (een klein appartement) of een wat grotere ruimte (een gehele benedenverdieping). Ook de intensiteit van de luchtvervuiling speelt een grote rol bij het uitkiezen van een luchtreiniger. Zo is er sprake van milde omstandigheden als u alleen de hoeveelheid stof wat wilt verminderen, van middelzware omstandigheden als u alleen de geur van huisdieren of allergie symptomen wat wilt verminderen en van zware omstandigheden bij astma of allergie, zware hooikoorts of in ruimtes waar regelmatig gerookt wordt.

De filters

In een Itec luchtreiniger zitten verschillende filters. Zo filtert het HEPA-filter deeltjes als fijnstof, huisstof, tonerstof, pollen en allergenen uit de lucht. Ook heeft een luchtreiniger een reinigbaar voorfilter die de grovere stofdeeltjes uit de lucht filtert voordat deze verder de reiniger in gaat.

Het geluidsniveau

Ook hier kijkt u naar waar u de luchtreiniger plaatst. In een slaapkamer en woonkamer kan het erg fijn zijn als uw luchtreiniger niet veel geluid produceert. In een grote productiehal zal het geluid echter minder storend zijn en hoeft u hier minder aandacht aan te besteden.

Kosten

Naast de aanschafkosten dient u ook rekening te houden met onderhoudskosten en energiekosten. Een goedkopere luchtreiniger kan op u op lange termijn misschien wel hoger oplopen in kosten. Zo kan het zijn dat een goedkopere luchtreiniger minder zuinig is en dat filters vaker vervangen moeten worden.

Garantie

Ook is het verstandig om na te vragen of en hoeveel jaar garantie er op uw toekomstige luchtreiniger zit. Daarnaast kunt u informeren of er bepaalde onderdelen zijn waar deze garantie niet voor geld. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline