Waar let je op bij het kopen van een goede eetkamerstoel? 0

Waar let je op bij het kopen van een goede eetkamerstoel?

De eetkamerstoel speelt natuurlijk een centrale rol in iedere eethoek. Bovendien breng je hier ook relatief veel tijd op door. Tijdens het ontbijt, de lunch, het avondeten en misschien zelfs ook wel om nog wat te werken, studeren of een fijne spelletjesavond te houden. In veel gezinnen wordt de eetkamerstoel zelfs regelmatig in de woonkamer bijgeschoven om zo meer zitplaatsen te creëren. Kortom: deze stoelen zijn onmisbaar in iedere woning. Het is daarom wel zo belangrijk dat de stoelen ook daadwerkelijk aan alle wensen voldoen. Maar op welke factoren moet je eigenlijk allemaal letten bij het kiezen van dé perfecte eetkamerstoel? Welke dingen mag je écht niet vergeten? We zetten ze voor je op een rijtje!

Comfortabel zitten

Een eetkamerstoel wordt op de eerste plaats natuurlijk gebruikt om lekker op te kunnen zitten. Daarom is het belangrijk dat dit in elk geval mogelijk is. Comfortabel zitten is een ware must om lekker uitgerust aan tafel te kunnen zitten. Bovendien wil je er niet aan denken dat je een gezellige avond met vrienden moet onderbreken, simpelweg omdat de stoelen niet lekker zitten. Daarom is het verstandig om de verschillende soorten eetkamerstoelen in de winkel uit te proberen. Wat bij de één lekker zit, kan voor de ander namelijk weer een flop zijn.

Belangrijk is dat je tijdens het zitten altijd een perfecte hoek van negentig graden zit. Je kunt dit controleren door te kijken of je met je rug tegen de rugleuning van de stoel kunt leunen en of de zitting van de stoel zich ongeveer tegen de knieschijven bevindt. Als deze punten kloppen, dan weet je zeker dat je in de juiste houding zit. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je eigen lichaamslengte.

Ben je zelf heel klein en je partner relatief groot? Dan is het goed mogelijk dat jullie allebei behoefte hebben aan een andere eetkamerstoel. Dat is gelukkig geen enkel probleem. Mix & Match is namelijk helemaal hip anno 2021. Daarom kun je gerust voor twee verschillende eetkamerstoelen aan tafel kiezen. Dat maakt de zoektocht direct een stuk gemakkelijker.

Let ook op de afmetingen van de eetkamertafel

Je zou het misschien bijna vergeten, maar het is natuurlijk ook belangrijk om op de afmetingen van de eetkamertafel te letten. Dan moet er met name naar de hoogte van de tafel gekeken worden en de dikte van het tafelblad. Bij een relatief lage tafel kan je immers geen hoge stoelen kwijt. Net als dat je bij een dik tafelblad minder stoelen kunt bijschuiven en al helemaal geen stoelen met armleuning. Om een compleet plaatje van de eethoek te maken is het belangrijk dat alle stoelen netjes onder de tafel geschoven kunnen worden. Meten is hierbij weten!

Armleuning of toch niet?

Bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen kom je ook vaak voor de keuze tussen wel of geen armleuningen te staan. Beide hebben voor- en nadelen.

Eetkamerstoelen met armleuningen bieden nét dat beetje extra comfort. Dit is prettig als je vaak uren achtereen aan de eetkamertafel zit. Bijvoorbeeld als je dol bent op lang tafelen, spelletjesavonden of hier simpelweg vaak op werkt of studeert. Een nadeel van een eetkamerstoel met armleuning is dat je minder stoelen naast elkaar kunt plaatsen en dat ze ook niet onder elke tafel passen. Daarom is het belangrijk om de ruimte aan en onder tafel goed op te meten, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline