Handige checklist om je woonkamer stap voor stap in te richten 0

Handige checklist om je woonkamer stap voor stap in te richten

Denk jij er al een tijdje over na om je woonkamer opnieuw in te richten, maar heb je geen idee welke veranderingen je wil aanbrengen of waar je moet beginnen? Waarschijnlijk staat je perfectionisme je in de weg, want je woonkamer moet natuurlijk wel zo leuk en gezellig als mogelijk zijn. Ook wil je dat de woonkamer een afspiegeling is van wie jij bent als persoon. Het is immers jouw paleisje. In dit artikel krijg je een stappenplan waar je het beste kan beginnen. Veel plezier met inrichten gewenst!

Stap 1: Maak een plan voor jezelf

Het maken van een plan is al ontzettend leuk. Je kan het zien als voorpret voor de vakantie. Je reis begint dan eigenlijk ook al met boeken, aftellen en het inpakken van je koffer. Bij de woonkamer is de voorpret vergelijkbaar. Om de juiste formaten van je meubels te bestellen, dien je eerst de maten van je kamer op te meten. Wel zo handig, want het is zonde als je bank ineens te groot of te klein is als je hem eenmaal in huis hebt. Daarnaast is het leuk om inspiratie op te doen en dat kan op heel veel manieren. Kijk in tijdschriften van grote meubelzaken of ga lekker rondspeuren op Pinterest. Hier vind je hele mooie plaatjes met woonkamers die echt fantastisch en modern zijn ingericht. Omdat Pinterest nu ook een ‘Shopping’ optie heeft, kun je de producten van de foto’s vaak ook gelijk bestellen.

Stap 2: De muren en de vloer

De volgende stap zijn de muren en de vloer. Heb je eenmaal een idee van hoe je woonkamer er qua sfeer uit komt te zien? Dan kun je daar je perfecte vloer en kleur voor op de muur afstemmen. Sinds een aantal jaren is behang weer helemaal terug van weggeweest. Wil je een kleurrijke woonkamer die ook nog eens veel luxe uitstraalt? Dan zit je vast goed met Eijffinger behang op je muren. Al van oudsher is dit een behangmerk voor de mensen die hun woonkamer een luxe uitstraling willen geven. Voor de vloer zijn bijvoorbeeld laminaat, mooie tegels of tapijt geschikt. Het is maar net wat jij mooi vindt.

Stap 3: Meubels plaatsen

Eindelijk mag je gaan beginnen met inrichten. Hoe ga je te werk vanaf deze stap? Dat is door eerst de grote meubels te plaatsen. Bepaal eerst de hoek en de plek van je hoekbank, eettafel en eventueel je buffetkast. Daarna geef je de kleinere meubels een plek, zoals de salontafel, de eetkamerstoelen, tv-meubel en bijzettafeltjes. Dit geeft je woonkamer gelijk een andere sfeer. Nu op naar de volgende stap!Meubels plaatsen

Stap 4: Verlichting aanbrengen in huis

Stap vier is verlichting. Als je meubels eenmaal staan, weet je ook op welke plekken in je woonkamer het meeste tijd doorbrengt. Hou je van lezen op de bank of werken aan je grote eettafel? Dan is het belangrijk dat deze plekken van de woonkamer goed verlicht zijn. Je wil natuurlijk in volle focus genieten van je boek of je werk afronden. Verder kun je eindeloos variëren met led verlichting in verschillende kleuren. Zo geef je je woonkamer net dat beetje extra sfeer.

Stap 5: Accessoires

Met de laatste stap kan je je paleisje helemaal persoonlijk maken. Denk je aan accessoires, dan kun je denken aan foto’s in lijstjes of leuke wanddecoratie, kaarsen, planten en kussentjes voor op de bank. In tegenstelling tot de muren of grote meubels, is het makkelijk om accessoires om de zoveel maanden te veranderen. Eigenlijk ben je nooit klaar met je woonkamer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline