Hoe kies je goede planten voor de tuin? 4 tips 0

planten kiezen tuin

In iedere tuin zien we eigenlijk wel een vorm van beplanting. Zelfs als je totaal geen groene vingers hebt en liever de hele tuin bestraat, kan het verfraaien van de tuin met enkele planten een goed idee zijn. Al plaats je maar enkel een mooie boom, dit kan heel veel doen voor de uitstraling van je tuin.

Als je besluit om nieuwe planten te gaan kopen, beschik je tegenwoordig over talloze verschillende mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk om vanuit huis via Plant & Grow de meest mooie planten uit te kiezen. Bovendien geniet je ook nog eens van een duidelijke plantenomschrijving en zie je meteen hoeveel onderhoud deze nodig heeft. Door middel van enkele klikken met de muisknop kies jij direct de beste planten uit en haalt deze rechtstreeks van de kweker vandaan. Maar waar moet je precies op letten als je planten voor jouw tuin uitkiest? In dit artikel geven we 4 tips!

1. Hoeveel onderhoud is er nodig?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel tijd je in de tuin wilt investeren. Wees hierbij ook realistisch. Ook al vind je het misschien ontzettend prettig om in de tuin te werken, als je gewoonweg niet over voldoende tijd beschikt is de kans groot dat planten verwaarloost raken. Daarom is het belangrijk om de intensiviteit van het onderhoud op jouw situatie aan te passen.

Bekijk ook de moeilijkheidsgraad van het onderhoud. Als je totaal geen groene vingers hebt is het niet realistisch om voor een zeer moeilijke plant te kiezen. Blijf dicht bij jezelf om een geschikte plant te vinden. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies aan de medewerkers van een webshop of speciaalzaak. Zo profiteer je altijd van het juiste advies.onderhoud tuin planten

2. Hoeveel zonlicht?

Sommige plantensoorten zijn gebaat bij een zonnige omgeving, anderen gedijen prima in een schaduwrijke tuin. Bedenk daarom eerst goed waar je de planten plaatst en of er voldoende zon en schaduw is. Op basis van die informatie kan je een geschikte keuze maken. Zo weet je zeker dat de planten daadwerkelijk jouw tuin verrijken en voorkom je miskopen.

3. Koop nooit teveel planten

Het is ontzettend verleidelijk om je hele winkelmandje vol met kleurrijke planten voor in plantvak van Plant & Grow te gooien. Bedenk echter wel dat de planten die afgebeeld staan ook nog eens veel groter gaan worden. Als je teveel planten in één keer in de tuin plaatst is de kans groot dat je ze gaat belemmeren in hun groei. Dat wil je uiteraard voorkomen. Begin daarom slechts met een aantal planten. Na enkele maanden kan je dit aantal altijd nog uitbreiden. Je kunt beter klein beginnen dan dat je later spijt krijgt omdat de tuin overwoekerd raakt.Koop nooit teveel planten

4. Kies voor vaste planten

Als je een onderhoudsarme tuin wilt creëren en toch van groen wilt genieten, zijn vaste planten de perfecte oplossing. Deze functioneren het hele jaar door en bieden jouw tuin een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Bovendien is het onderhoud minimaal. Als je verschillende soorten planten met diverse bloeitijden koopt, zorg je er ook nog eens voor dat je het gehele jaar door geniet van een bloeiende tuin. Dat verhoogt pas écht de sfeer in jouw tuin!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline