Hoe verschillen de eisen aan jouw binnen- en buitenverlichting? 0

buiten lampen en binnen

Als het buiten donker wordt, gaat in alle gebouwen en tuinen de verlichting aan. Een kleine sfeerlamp brengt wat gezelligheid in huis, de tl-lampen in kantoorgebouwen zorgen voor functionele verlichting en in jouw tuin geeft een goede lamp je een zeker gevoel van veiligheid. Verlichting heeft een aantal verschillende functies. Juist daarom stelt je aan elke lamp weer andere eisen.

Zo is er een groot verschil tussen de binnen- en de buitenverlichting, want je gebruikt ze voor heel verschillende doeleinden.

Goed functioneren met praktische binnenverlichting

Moet je ‘s avonds nog even de administratie bijwerken of bent je groenten aan het snijden in de keuken? Dan is het uiteraard belangrijk dat je goed kunt zien waar je mee bezig bent. Voor deze momenten heb je verlichting nodig dat helder en fel is. Deze praktische plafond- of hanglampen stellen je in staat om ook bij donker weer goed te kunnen functioneren. En dat is ook waar je ze op uitzoekt. Natuurlijk is het prettig als het goed bij het interieur past, maar veel belangrijker is is dat er licht schijnt waar je goed bij kunt werken.

Creëer de juiste sfeer

Lampen zorgen niet alleen voor licht in het donker. Met behulp van goede verlichting, creëer je binnenshuis ook die knusse sfeer waar je naar op zoek bent. Want een kamer wordt er niet gezelliger van wanneer een grote, felle lamp de ruimte beschijnt. Heb je een romantische avond in gedachten? Dan zijn praktische lampen taboe. Je dimt de lichten waarbij enkel de kleinste lampen deel uitmaken van de avond. Het liefst verlicht je de ruimte zelfs zoveel mogelijk met kaarsen. De rest vul je aan met sfeerverlichting. Om wat gezelligheid in de kamer te brengen, werken subtiele lampen het beste. Hiermee geef je de ruimte een aangename uitstraling waardoor mensen zich makkelijk thuis voelen. Sfeerverlichting moet niet alleen mooi licht geven, maar het moet ook goed bij de stijl van jouw interieur passen. Ook dit draagt bij aan de gezelligheid van de ruimte.

Veilig thuiskomen met de buitenverlichting

Is binnenverlichting bovenal praktisch of sfeervol, moet buitenverlichting vooral tegen alle weersomstandigheden kunnen. Je hebt er natuurlijk niets aan wanneer de lamp na één straffe regenbui al kapot gaat. Hier wordt de verlichting speciaal op gemaakt. Regen, extreme kou of hitte: een goede buitenlamp overleeft al deze weertypen. Buitenverlichting kun je gebruiken om wat sfeer aan te brengen. Een paar leuke lampen in de tuin doen het altijd goed. Maar toch hebben deze lampen meestal een praktische functie. Zo hang je bijvoorbeeld een lamp bij de voordeur, zodat je altijd kunt zien wie er buiten staat. En weet je uiteraard op deze manier het sleutelgat eenvoudig te vinden. Daarnaast geeft buitenverlichting iedereen een gevoel van veiligheid. Je komt niet in het donker thuis en kunt goed zien wat er zich in en rond het huis afspeelt.

Wanneer je op zoek gaat naar goede verlichting, moet je altijd voor ogen houden wat het doel ervan zal zijn. Is het sfeervolle binnenverlichting of heeft het juist een praktisch doel? En geeft de buitenlamp voldoende licht zodat je je er veilig bij voelt? Op deze manier creëer je een omgeving waar je met een heerlijk gevoel kunt wonen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline