Houtwerk buiten behandelen: hier moet je op letten! 0

Houtwerk buiten behandelen

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. En dat betekent ook dat we langzaam weer toeleven naar het voorjaar. Hét moment waarop we weer heerlijk buiten kunnen zitten. Voor die tijd moeten er echter nog wel een aantal dingen worden gedaan. Zo is het voorjaar ook bij uitstek het geschikte moment om zowel de tuin als het houtwerk buiten aan te pakken. De temperaturen stijgen weer, de weersomstandigheden worden zachter en het is fijner om buiten aan de slag te gaan. Heeft het houtwerk bij jou buitenshuis ook wel wat extra hulp nodig het komende jaar? En ben je alvast op zoek naar dé manier om deze goed te kunnen behandelen? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

De juiste kwaliteit verf

Bij het behandelen van het houtwerk buiten zal je hoogstwaarschijnlijk beginnen met verven. Bedenk echter wel dat niet even verf even geschikt is. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende verfsoorten voor buiten verkrijgbaar. Bedenk echter wel dat een huismerk over het algemeen veel minder effectief werkt dan een kwalitatief merk, zoals Sigma verf. Daarom is het belangrijk om voor jezelf de afweging te maken: ben je op zoek naar een geschikte verfsoort op de korte- of de lange termijn? Wanneer je slechts naar een oplossing op de korte termijn zoekt en je momenteel financieel niet erg ruim zit, dan volstaat een B-merk. Wanneer je echter direct jaren goed wilt zitten, dan is een kwalitatief merk een betere keuze.

Kies voor hoogglans verf van Sigma

Ben je er nog steeds niet over uit welke verf je moet kiezen voor het houtwerk buitenshuis? Dan raden wij Sigma S2U Nova Gloss aan. Deze hoogwaardige hoogglans verf voor buitenshuis beschikt over enorm veel voordelen. Hiermee is het de perfecte keuze voor vrijwel ieder schilderwerkje buitenshuis.


De verf van Sigma wordt al heel wat jaren graag gebruikt. Zowel door doe-het-zelvers als professionele schilders. Dit heeft veel te maken met het gebruiksgemak, maar ook met de eigenschappen van de verschillende verfsoorten. Een groot voordeel van deze hoogglans verf is dat hij in alle RAL-kleuren verkrijgbaar is voor de perfecte afwerking. Daarnaast is de verf ook in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar. Hierdoor hoef je dus nooit te veel of te weinig te bestellen.

Sigma S2U Nova Gloss wordt vooral geadviseerd voor woningen die dichtbij de kust liggen. De combinatie van zeelucht en harde wind heeft een zeer negatieve invloed op de kwaliteit van het houtwerk. Deze verfsoort zorgt er echter voor dat het houtwerk beter beschermd wordt en daardoor langer in optimale conditie blijft.

De beste tijd om te schilderen

Maar wat is nu het beste tijdstip om het houtwerk buitenshuis aan te pakken? Veel mensen kijken hierbij naar de weersomstandigheden. Over het algemeen wordt geadviseerd om te schilderen wanneer het niet te warm of te koud is. Bovendien mag het ook niet te vochtig zijn. De ideale temperatuur schommelt tussen de 10 en 20 graden Celsius bij droog weer. Er zijn echter ook verfsoorten, zoals bovenstaande, die tijdens ieder seizoen aangebracht kunnen worden. Perfect wanneer het houtwerk nú bescherming nodig heeft. Of het nu vriest of hoogzomer is, van die verf kan je het gehele jaar door gebruik maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline