Iedereen binnen? De maaltijd kan beginnen! 0

beginnen met eten

Maar dan moet die nog wel bereid worden, uiteraard. En de tafel moet netjes worden aangekleed, er moeten wellicht kaarsjes aan en je culinaire creaties verdienen het om zo aantrekkelijk mogelijk te worden gepresenteerd.

Dus. Wat is nou de standaarduitrusting van een keukenkoning(in)? Niemand kan het je vertellen omdat iedereen weer andere voorkeuren heeft. Maar daar dat wel een erg snelle en goedkoper manier is om een blog te eindigen, hebben we toch een aantal tips voor je op een rijtje gezet. De lijst is echter verre van uitputtend en de rest mag je daarom ook lekker helemaal zelf invullen.

Handigheid kent geen tijd

Waarom moeilijk doen als het ook efficiënt kan? Er zijn diverse handige apparaten en accessoires die de keuken een zeer praktische plek maken om de lekkerste gerechten samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een groentesnijder, een keukenmachine of een handig opbergsysteem voor alles van kruiden tot pasta. Waarom zou je jezelf tijdens het koken niet van alle gemakken voorzien? Het bereiden van een verrukkelijke maaltijd gaat vele malen sneller en je weet bovendien precies waar alles staat.

Gerechten maken de pan

Of in ieder geval specifieke ingrediënten voor een bepaalde schotel. Een kip grillen doe je immers niet in een pan die bedoeld is om water in te koken. Zorg er daarom voor dat je zo compleet mogelijk bent in je keuken en dat je alles in huis hebt om voor grillen, bakken en koken je hand niet om te hoeven draaien. Een echte kok heeft een volledige pannenset in zijn of haar kast staan!

pannenset keuken

Tafelen in stijl

En sfeer, niet te vergeten! Zodra je bezoek over de vloer hebt dat een vorkje mee blijft prikken, wil je er toch alles aan doen om ze een beetje op hun gemak te laten voelen? Deze uitstraling verzorg je al door de juiste tafelkleden, placemats en servetringen uit te kiezen. Maak het nog gezelliger door geurstokjes, kaarsen en een passend huisparfum toe te voegen.

Heb je verschillende hapjes die je leuk wilt presenteren? Dan is een etagere van harte aan te raden. Broodjes en smeersels krijgen een mooie plek op tafel in speciale dipschalen en op klassieke houten broodplanken. En is er taart in het spel? Dan komt een schitterende glazen stolp wel heel mooi uit!

Hoe je het geheel aan wilt kleden is natuurlijk geheel aan jouzelf. Laat je fantasie daarom volledig de vrije loop!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline