Jacuzzi onderhoud: waar moet je aan denken?  0

Jacuzzi onderhoud: waar moet je aan denken?

Het onderhoud van je Jacuzzi lijkt misschien een intensieve klus. Hier komt dan ook veel bij kijken. Toch hoeft dit niet al te veel tijd in beslag te nemen. Wel is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Met de juiste kennis hou je je Jacuzzi niet alleen mooi, maar ben je hier ook nog eens zo min mogelijk tijd aan kwijt. Hieronder vind je een aantal handige basistips die bijdragen aan een langere levensduur van jouw Jacuzzi. Zo geniet je nog meer van jouw wellness in eigen tuin. Lees snel verder en ontdek waar je allemaal rekening mee moet houden.

Investeer in een kwalitatieve pomp 

Een kwalitatieve Jacuzzi pomp is onmisbaar om het water schoon te houden. Deze pomp zorgt er namelijk voor dat het water blijft circuleren. Als water lang stil blijft staan, krijgen bacteriën en algen meer kans om toe te slaan. Daarom is het belangrijk dat het water constant gereinigd wordt. Een goede pomp is daarom essentieel. Uiteraard moet er nog voor periodiek onderhoud worden gezorgd en zal ook het water met enige regelmaat ververst moeten worden.

Ververs het water regelmatig 

Er zijn nog altijd veel mensen die geloven dat de kwaliteit van het water voornamelijk wordt beïnvloed door hoe intensief het wordt gebruikt. Natuurlijk zal dit ook een rol spelen in de hygiëne van het water, maar het is niet de enige factor die van belang is. Ook wanneer een Jacuzzi vrijwel niet wordt gebruikt, zal het water na verloop van tijd ververst moeten worden. Water dat lang staat, kan een broedplaats worden voor bacteriën. Daarom is het belangrijk om ook bij incidenteel gebruik het water met enige regelmaat te verversen. Aanbevolen wordt om dit minimaal eens in de drie maanden te doen. Gedurende de zomermaanden kan het water sneller vervuild raken. Je zou dan dus ook kunnen overwegen om het water eerder te verversen. 

Pas op met verzorgingsproducten 

Wist je dat persoonlijke verzorgingsproducten het water enorm kunnen aantasten? Daarom is het belangrijk om eerst een douche te nemen en eventuele make-up te verwijderen voordat je in de Jacuzzi plaatsneemt. Wees je ook bewust van de stoffen die zich in zwemkleding kunnen bevinden. Als deze pas gewassen zijn, kunnen ze bijvoorbeeld boordevol wasmiddel en wasverzachter zitten. Als dit in contact komt met het water, kan dit een disbalans creëren. Daarom is het belangrijk om je zwemspullen met minder schadelijke stoffen te wassen of voor gebruik in de Jacuzzi nog eens zorgvuldig uit te spoelen. Zo voorkom je dat ongewenste stoffen in aanraking komen met het water.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline