Koud huis in de winter? Begin nu alvast met isoleren! 0

koud huis isoleren

Last van een koud huis of tocht in de winter? Dan is het verstandig om nu alvast te beginnen met isoleren. Dan geniet je ook de komende winter van een heerlijk warm en comfortabel huis. Een extra voordeel is dat je er ook in de zomer profijt van hebt. Lees in dit artikel 3 tips die je helpen om te zorgen dat je geen last meer hebt van warmteverlies, tocht en kou in je huis.

Plaats nieuwe raamkozijnen en glas

Je raakt veel warmte kwijt door verouderde ramen en beglazing. Nieuw glas zetten is een verstandige keuze om je huis te isoleren. Vervang het oude glas bijvoorbeeld door hoogrendementsglas. Dit bestaat uit twee of drie glasplaten met een coating die warmteverlies tegengaat. Van plan om nieuw glas te laten zetten? Denk er dan eens goed over na of het gelijk tijd is om nieuwe kozijnen te plaatsen. Ook kozijnen hebben een isolerende werking. Zo isoleren aluminium kozijnen een stuk beter dan houten kozijnen en hebben ze ook een zeer elegante en luxe uitstraling.

Isoleer je dak of zoldervloer

Is je dak of zoldervloer niet geïsoleerd? Dan verlies je meer warmte dan je denkt. Zeker als je de zolder gebruikt als extra kamer is het verstandig om het dak te isoleren. Hierdoor verwarm je de zolderkamer een stuk efficiënter en bespaar je flink op stookkosten. Gebruik je de zolder niet of alleen als opslagplaats? Dan is het misschien al voldoende om alleen isolerende materialen op de zoldervloer aan te brengen. Met de juiste isolatie bespaar je bovendien ook aanzienlijk op je energierekening.

Waar te beginnen?

In een huis zonder isolatie gaat 30% van de warmte verloren door het dak. 20% verlies je via de muren en 10% via de vloer. Het is dus verstandig om te beginnen met het isoleren van het dak, met name omdat dit ook relatief goedkoop is. Is het compleet isoleren een te dure klus? Voer de klus dan in etappes uit, maar maak het wel volledig af. In een goed geïsoleerd huis zijn de stookkosten niet alleen lager, maar verklein je ook de kans op schimmelvorming. Een leuke bijkomstigheid is dat je huis een stuk meer waard is als het goed is geïsoleerd.

Waarom nu beginnen?

Je denkt misschien dat het wat overdreven is om nu al te beginnen met isoleren, maar dat is zeker niet het geval. In de herfst en de winter hebben isolatiebedrijven het vaak erg druk, met lange wachttijden tot gevolg. In de zomer heb je hier minder last van en kunnen bedrijven je sneller helpen. Een ander voordeel is dat je direct vanaf het begin van de koudere maanden een warme woning hebt, zonder dat je hiervoor veel hoeft te stoken. Dit verhoogt niet alleen je wooncomfort, maar zorgt ook voor een verlaging op de stookkosten. Daarnaast wil je natuurlijk nog profiteren van de premies voor energiebesparende maatregelen. Deze premies worden echter steeds lager door de populariteit.

Wacht daarom niet langer en start vandaag nog met het isoleren!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline