Maak een leuke kerstkrans uit eigen tuin!           0

kerstkrans maken

Kerstkrans maken 

Houdt je van creatief bezig zijn en ben je een fan van kerstmis? Dan is het zelf maken van een kerstkrans ontspannend en plezierig om te doen. Je hebt een leuke woning en wilt deze in de decembermaand nog mooier en gezelliger maken. De tegenwoordige tuin trends laten zien, dat je met bloemen en takken die je rond je huis vindt, veel zelf kunt creëren. Je hoeft niet alles te kopen om een mooi bloemstuk of krans te maken, als je maar een eigen tuin bezit.

Kijk rond in je tuin 

Meestal is het kopen van een strokrans het enige wat je moet aanschaffen. De rest haal je uit eigen tuin. Wel heb je materiaal nodig om takjes en besjes te bevestigen en een scherp tangetje. Er zijn ook oase-ringen te koop die kunt gebruiken om een liggende krans van te maken. Goedkoper en beter voor het milieu is het verzamelen van soepele takken en hier een mooie ronde vorm van buigen. Gebruik bevestigingsmateriaal om de takken met elkaar te verbinden. Clematistakken kunnen hier prima voor gebruikt worden.

Wat kun je vinden in je tuin?

Er zijn altijd plekjes in je tuin waar wat mos groeit. Haal dit voorzichtig los en gebruik het voor je krans. Skimmia’s zijn populaire struiken rond de kerstdagen. Dat komt door de pluimen met rode besjes die aan elk uiteinde van de takken zitten. Wordt daarom veel gebruikt in kransen en kerststukken. Staat er een conifeer in je tuin? Het groen is prima te gebruiken om tussen de krans te steken.

Gedroogd

Heb je wel eens bedacht dat de hortensia-bloemen die ingedroogd zijn heel goed kunnen worden gebruikt in je krans? Ook eikeltjes en dennenappels horen thuis in een natuurlijke kerstkrans. En wat te denken van plakjes gedroogd fruit, zoals sinaasappels. Wil je een compleet natuurlijk exemplaar, dan ga je géén glinsterende ballen gebruiken maar hou je alles puur natuur. Het is wel feestelijk om nog een rood lint toe te passen en deze als een grote strik bovenaan de krans te bevestigen.

Het zelf maken van accessoires maakt van je woning een leuke woning die sfeer en huislijkheid uitstraalt.

Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline