Meubels opleuken met handgreepjes 0

Meubels opleuken met handgreepjes

Vind jij het leuk om meubels op te knappen? Zoals dressoirs, tv-meubels of zelfs keukenkastjes? Of wil je je interieurstijl óveral in doorvoeren? Wij, van Meubelbeslagonline, helpen je graag een overzicht te krijgen in de vele mogelijkheden van meubelgrepen.

1. Leren greepjes

De leren greepjes zijn helemaal passend bij de huidige trends en bij een stoer, industrieel interieur. Het kan daarnaast juist leuk zijn als eyecatcher in een karakteristiek, klassiek interieur. Een leren greepje is met name handig voor je lades, bijv. in de keuken of voor een ladekastje. Mocht je het leuk vinden om creatief bezig te zijn, kan je natuurlijk proberen om deze leren greepjes zelf te maken. Enige wat je hiervoor nodig hebt is een oude leren riem, bouten of schroeven en wat gereedschap zoals een liniaal, stanleymes, snijmat en een blok hout.

2. Komgrepen

Ga je liever voor iets uniekers? Een komgreep zorgt voor een unieke, eigen stijl en is in veel verschillende materialen en vormen te verkrijgen. Qua materialen kan je denken aan hout, RVS, zink, aluminium en messing. Voor een houten kast zijn de RVS varianten een mooie keuze. Ook kan je qua vorm alle kanten op: rechthoekig, rond, halfrond, vierkant of ovaal. De juiste komgreep zorgt voor een mooie eenheid met het meubel. Naast lades, keukenkastjes en andere meubels zijn de komgrepen ook een uitstekende keuze voor schuifdeuren.

3. Meubel/ deurknoppen

Bij een kleinere meubel of lade staat een knop het beste. Deze zijn namelijk wat subtieler dan de andere opties, al is er ook bij deurknoppen ruime keuze uit formaat, vorm en kleuren. Op deze manier kan je oude kastjes heel makkelijk opleuken zodat het perfect in je interieur past. Om eenheid en rust te creëren kan je het beste kiezen voor dezelfde knoppen op één meubel. Als je juist van een creatief en gek accent houdt, kan je ook kiezen voor verschillende knoppen. Bijvoorbeeld in dezelfde kleur, maar per lade een andere vorm.

4. Industriële meubelgrepen

Deze greepjes hebben vaak een ruw, robuust en minder afgewerkt oppervlak. Soms zijn de lasnaden zelfs nog zichtbaar, bijvoorbeeld bij stalen grepen. Dit geeft een stoere look en past daarom perfect in het industriële interieur. Het verschil met de eerder genoemde leren greepjes zijn uiteraard het materiaal, maar ook de robuustheid. De keuze hangt hierbij dan ook helemaal af van je wensen, al worden de robuustere handgrepen vaak gebruikt in combinatie met steigerhouten of eikenhouten meubels.

5. Greeplijsten

Greeplijsten hebben ook een heel unieke uitstraling. Ze zijn met name geschikt in de keuken. Doordat de montage tússen het werkblad en het greeploze deurtje komt, krijg je een naadloos design met een hypermoderne uitstraling.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline