Natuurlijke stijl creëren met houten jaloezieën 0

Natuurlijke stijl creëren met houten jaloezieën

Jaloezieën, het bestaat al jaren. We kennen het veelal van het merk Luxaflex met dunne aluminium lamellen. Tegenwoordig komen we de houten jaloezieën in het zwart, wit of houten kleur steeds vaker tegen. Je kunt ze allemaal combineren met verschillende andere materialen in je interieur en zo creëer je steeds een ander effect. Maar hoe combineer je het beste houten jaloezieën? Je leest het hier.

Waarom jaloezieën?

Heb je grote ramen in huis en zorgt dit voor veel lichtinval? Dat is natuurlijk fijn maar soms wil je te fel zonlicht wel kunnen beperken. Jaloezieën bieden de mogelijkheid om de inkijk en licht te beperken door het dicht- of opendraaien van de latjes. Ook kun je middels een koord of trekband de lamellen omhoog schuiven waardoor je optimaal van het licht geniet.

Eigenlijk kun je in iedere ruimte van het huis deze lamellen ophangen en eenvoudig in onderhoud. Eens in de zoveel tijd een doekje over de lamellen halen als de jaloezie in gesloten stand staat.

Verschillende soorten

Jaloezieën kunnen op maat gemaakt worden, daarom passen ze in vrijwel ieder raam. De verschillende materiaalsoorten en afwerkingen maakt het dat je eindeloos kan variëren. In badkamers vind je vaak de aluminium lamellen terug en zwarte houten jaloezieën in de overige kamers. Hele smalle lamellen geven een verfijndere uitstraling terwijl extra brede lamellen zorgen voor een robuuster effect.

Zwarte houten jaloezieën krijgen steeds meer de voorkeur door de warme uitstraling, ze passen in een landelijk interieur maar gaan net zo goed mee in een heel strak en moderne inrichting. Wil je niet steeds in de weer zijn met het open en dicht doen van de lamellen? Tegenwoordig bestaan er elektrisch bedienbare jaloezieën.

Kleurencombinatie zwarte lamellen

Houten jaloezieën in het zwart combineren zich goed met alle zachte stoffen en verschillende kleurentinten. Zo krijg je een chique uitstraling als het gecombineerd wordt met een mosgroene wand en juist een natuurlijke uitstraling met aardetinten als beige en bruine wanden. Wanneer je kiest voor een jaloezie met een hele duidelijke houtnerf erin, zal dit ook meer sfeer met zich meebrengen. Door gebruik van natuurproducten als een suède bank, pampasgras en aardewerk verstevig je het natuurlijke effect.

Witte jaloezieën

Witte jaloezieën maken de ruimte praktisch groter, het zorgt voor een frisse uitstraling binnen elk modern, Scandinavisch of landelijk interieur. In badkamers geven witte jaloezieën een heel schoon effect en zwarte jaloezieën een intiemer effect.

Grijze jaloezieën

Grijze lamellen passen zich aan de tinten om zich heen als een soort van kameleon. Zo oogt de kleur heel anders bij een okergele of rode inrichting. Binnen grijs zijn nog weer verschillende tinten aanwezig zoals witgrijs of antraciet grijs. Als je toch niet het heftige effect van zwarte jaloezieën wilt, kun je voor antraciet gaan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline