Potdekselplanken? Reken maar dat je die kent! 0

potdekselplanken

Typisch menselijk fenomeen; je komt er dagelijks mee in aanraking maar je hebt geen idee hoe zo’n onderdeel nou eigenlijk officieel heet. Vandaar dat je van de naam ‘potdekselplanken’ misschien raar staat te kijken en dat je je ervan geen voorstelling kunt maken. Maar dat is niet zo moeilijk als het lijkt! Om je een beetje op weg te helpen en het fenomeen wat meer bekendheid te geven, leggen we je in onderstaand artikel graag uit wat het is. En wat je ermee kan doen en wat de vele voordelen ervan zijn, evenals de leverbare kleuren.

Het fenomeen ‘potdekselplanken’

Simpelweg zijn dit planken die aaneen worden gezet met een techniek die ‘potdekselen’ genoemd wordt. Ze hebben een inkeping aan de onderkant en een uitsteeksel – ook wel messing genoemd – aan de bovenzijde. Zo kun je de planken eenvoudig in elkaar zetten en er één mooi geheel van maken. Dankzij hun van nature al schuine voorkomen, kun je potdekselplanken direct herkennen. Bovendien worden ze ook wel ‘rabatdelen’ genoemd, hoewel deze naam eveneens vrij weinig bekendheid geniet.

De mogelijkheden

Met potdekselplanken kun je hele leuke dingen doen. Onder andere worden ze vaak ingezet als basis voor een schuur, wand en ook als gevelbekleding, hoewel kunststof voor die toepassing de laatste jaren meer terrein wint. Omdat ze van een ontzettend hoge kwaliteit zijn, zul je nog heel lang van de constructies die je ermee maakt kunnen genieten. Duurzaamheid is namelijk één van de vele eigenschappen waar potdekselplanken zo bekend om staan.

mogelijkheden potdekselplanken

Wat zijn de voordelen van potdekselplanken?

Talrijk, in de eerste plaats. Je constructie heeft een prachtig afgewerkt eindresultaat en een perfecte afwatering omdat de planken zo schuin zijn. De stijl waar de rabatdelen tegenaan zitten en de planken zelf laten bovendien geen ruimte over, zodat regen en wind überhaupt niet binnen kunnen dringen. Dit betekent tevens dat je dankzij deze onderdelen volop profiteert van privacy.

Zijn potdekselplanken verkrijgbaar in verschillende kleuren?

Jazeker, wat dacht jij dan! Of je nu witte, grijze of antraciet getinte planken wilt, het is allemaal mogelijk. Verder kun je ze onder andere krijgen in crème en Scandinavisch rood. Kijk maar eens goed naar wat de winkel van jouw keuze je allemaal te bieden heeft!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline