Geld lenen voor een verhuizing: waar moet je aan denken? 0

Geld lenen voor een verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Of ben je nog niet zo lang geleden verhuisd en zit je nu met de handen in het haar als je jouw financiën bekijkt? Weet dan dat verhuizen nooit goedkoop is. Je komt vrijwel altijd voor onverwachte uitgaven te staan. Ook al probeer je met alles rekening te houden en je budget hierop af te stemmen, er zijn altijd wel kosten waar je niet over nagedacht had. Het is dan ook niet gek dat een verhuizing bijna altijd duurder uitpakt dan je zelf berekend had. Maar hoe creëer je dan een beetje financiële gemoedsrust? Veel mensen besluiten in dit geval om geld te lenen voor de verhuizing. Maar hoe doe je dit zo verstandig mogelijk en profiteer je van de laagste kosten? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje!

Lening oversluiten

Heb je momenteel al meerdere leningen bij verschillende verstrekkers lopen? Dan kan het oversluiten van een lening verstandig zijn. Wanneer je alle leningen bij één verstrekker plaatst, profiteer je vaak van meer financiële voordelen. Bekijk echter vooraf wel goed of dit mogelijk is.

Bij het oversluiten van een lening leen je een groot bedrag bij één verstrekker, zodat je alle andere leningen direct kunt aflossen en nog wat geld overhoudt voor de verhuizing. Bij sommige kredietverstrekkers is het echter niet toegestaan om een lening vroegtijdig af te lossen en deze zullen dan een boete in rekening kunnen brengen. Wees hier altijd op berekend, zodat je niet voor onverwachte financiële tegenvallers komt te staan!lening oversluiten

Kies de juiste lening

Simpel gezegd kun je doorgaans kiezen tussen twee verschillende leningen: een lening met doorlopend krediet of een persoonlijke lening met vast tarief. Bij een persoonlijke lening staat het bedrag en de rentepercentage vast. Omdat je echter nooit weet hoeveel geld je uiteindelijk aan de verhuizing kwijt gaat zijn, is het meestal verstandiger om voor een lening met doorlopend krediet te kiezen.

Bij een lening met doorlopend krediet spreek je met de kredietverstrekker een maximaal limiet af, maar deze hoef je niet te bereiken. Je kunt geld blijven opnemen totdat het limiet is bereikt. Omdat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt, ben je uiteindelijk goedkoper uit als je nog niet zeker weet of je het krediet daadwerkelijk nodig gaat hebben.

Kom je in aanmerking voor extra korting?

Heb je een huis gekocht? Dan kom je bij veel kredietverstrekkers in aanmerking voor korting op het rentepercentage van de lening. Dit klinkt echter eenvoudiger dan het in werkelijkheid is, want hier zijn strenge voorwaarden aan verbonden. Zo mag je de woning bijvoorbeeld nooit verkopen als je de lening nog niet afgelost hebt. Bekijk daarom eerst de polisvoorwaarden, voordat je met een dergelijke korting akkoord gaat.

Looptijd van de lening

Bij een persoonlijke lening geldt dat hoe korter de looptijd is, hoe minder rente je uiteindelijk moet betalen. Maar hoe zit dat bij een doorlopend krediet? Hierbij is er immers geen einddatum bekend. Bij een doorlopend krediet kun je veel geld besparen door niet het gehele krediet op te nemen en het opgenomen bedrag zo snel mogelijk af te lossen.

Wil je geld lenen bij Overstappen.nl? Bekijk dan goed wat er mogelijk is om de voordeligste keuze te maken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline