Voordelen van een inbouw wijnklimaatkast 0

Voordelen van een inbouw wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast is misschien wel één van de meest hippe items van deze tijd en vooral het inbouwmodel. Het hebben van een plek voor al jouw wijnen is natuurlijk ideaal en zeker als het in de keuken is waardoor de wijn altijd voor het grijpen ligt. Doordat een inbouwmodel ingebouwd wordt, verlies je geen ruimte in jouw (bij)keuken of eetkamer die je weer voor andere dingen kan gebruiken.

Zwart, rvs of eigen stijl?

Wijnklimaatkasten zijn over het algemeen verkrijgbaar in een volledig glazen deur met zwarte look als rand, glazendeur met een rvs rand en tegenwoordig kan je er ook een deur in de stijl van jouw keuken voor plaatsen. Dit laatste is een van de mogelijkheden bij bijvoorbeeld Liebherr wijnklimaatkasten, met deze inbouw wijnklimaatkasten zorg je voor een geheel in jouw keuken.

Aantal temperatuurzones

Ben jij een genieter van wijn tijdens het eten en pas je jouw soort wijn graag aan op de maaltijd die jij bereidt? Dan is een inbouwwijnklimaatkast met twee zones de wijnklimaatkast die bij jou past. Je hebt dan rode en witte wijn op de juiste temperatuur, waardoor je bij ieder gerecht een bijpassende wijn kan drinken.

Aantal flessen

Hoeveel flessen wijn wil jij graag in jouw wijnklimaatkast leggen? Geniet je meerdere keren per week van een fles wijn, of drink je alleen in het weekend of bij speciale gelegenheden? Misschien is jouw motivatie om een grotere wijnklimaatkast te kopen dat je niet vaak naar de winkel wil om nieuwe flessen wijn in te slaan.

Wijn nuttigen of verzamelen?

Bij de vraag over hoeveel flessen wijn jij wilt bewaren in jouw inbouw wijnklimaatkast moet je ook nadenken over het doel van de wijnkast. Wil jij alleen wijn klaarliggen om direct te drinken, of ben je een echte verzamelaar waardoor jij veel wijnen ook in de wijnklimaatkast bewaard om ze te laten rijpen.

Dit kan overigens ook een reden zijn om te kiezen voor een twee zone wijnklimaatkast omdat je dan één gedeelte gebruikt om wijnen te laten rijpen (dit moet namelijk op een koudere temperatuur) en de andere zone om wijnen op serveertemperatuur te bewaren.

Overleg met jouw interieurbouwer

Als je bovenstaande vragen allemaal helder hebt voor jezelf, is het verstandig om ook een keer met jouw interieurbouwer in gesprek te gaan. Zij hebben vaak inzichten waar je zelf nog niet aan hebt gedacht, maar ook bieden ze mogelijkheden waarvan je zelf niet wist dat het mogelijkheden zijn.

Als je dan uiteindelijk die wijnklimaatkast ingebouwd hebt, dan kan je heerlijk genieten van jouw favoriete wijnen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline