Wat is een domoticasysteem? 0

Wat is een domoticasysteem?

Domotica wordt in Nederland steeds populairder. Toch weet niet iedereen wat een domoticasysteem is. Domotica – ook wel bekend als smart home-technologie – is een combinatie van geautomatiseerde systemen en elektronica in huis om verschillende taken en functies te verbeteren en te automatiseren. Domotica stelt mensen in staat om hun huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiligingssystemen en andere apparaten op afstand te beheren en te controleren via computers, smartphones of andere apparaten met internettoegang. Wil jij domotica in huis laten plaatsen? Dan kun je terecht bij een domotica-specialist zoals Comfortica.

Waar wordt domotica voor gebruikt?

Domotica heeft een aantal veelvoorkomende toepassingen:

  • Verwarming en klimaatbeheersing, bijvoorbeeld op afstand de thermostaat instellen;
  • Verlichting, bijvoorbeeld automatische verlichting of verlichting die je op afstand bedient;
  • Beveiliging, bijvoorbeeld inbraak-alarmsystemen;
  • Entertainment, bijvoorbeeld op afstand videosystemen bedienen;
  • Veiligheid, bijvoorbeeld apparaten die automatisch uitgaan in geval van een noodsituatie;
  • Toegangsbeheer, bijvoorbeeld slimme sensoren of elektronische sleutels;
  • Gordijnen en zonwering, bijvoorbeeld zonwering die automatisch omlaag gaat als de zon schijnt;
  • Gezondheid en welzijn, bijvoorbeeld automatische medicijn-herinneringen;
  • Waterbeheer, bijvoorbeeld lekdetectie.

Welke domotica is het beste?

Zoek je een slim domoticasysteem dat alles kan, maar weet je niet welke optie het beste is? Wil je er zeker van zijn dat je systeem professioneel wordt geïnstalleerd? Dan kun je het beste voor FIBARO kiezen. Comfortica – dé Nederlandse expert in FIBARO-domotica – helpt je vanaf het begin tot het einde met het instellen van je domoticasysteem. Op die manier kun jij binnenkort genieten van een systeem dat je leven echt makkelijker maakt.

Waarom FIBARO?

FIBARO is marktleider op het gebied van domotica-componenten en levert die componenten aan meer dan 80 landen. Hun positie als het beste domoticasysteem hebben ze verdiend omdat hun componenten uniek zijn. FIBARO maakt zowel de componenten als de controller voor domotica zelf. Zo weet je zeker dat je smart home-techniek naadloos met elkaar integreert. Kies daarom voor een domoticasysteem van FIBARO en laat je FIBARO-systeem installeren door de experts van Comfortica.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline