Wat zijn goede led lampen? 0

Led-kamer

De populariteit voor LED lijkt met de dag te stijgen. Overal lees je verhalen over enorme voordelen van led lampen. Iedere aanbieder verkoopt kwalitatieve en hoogwaardige verlichting. Tenminste, dat doen ze ons geloven. Is het mogelijk dat iedere verlichtingsbranche zich enkel focust op de verkoop van hoogwaardige led lampen? En dit terwijl de prijs wel enorm uiteenlopend is? Welnee. Dezelfde aanbieder die jou een hoogwaardige lamp belooft, verkoopt ook zijn waren op de markt of eBay. Snel verkopen en meer omzet. Dat is hun doel. De kwaliteit van de lamp wordt vaak niet in beschouwing genomen. Als je overweegt om een ledlamp aan te schaffen, heb je eigenlijk al de eerste goede stap genomen. Met LED verlichting kies je voor duurzaamheid en een schonere wereld. Als je echter een miskoop begaat, kan dit nog aardig in de papieren lopen. Dat wil je uiteraard voorkomen. Wat zijn nu écht goede led lampen? En aan welke criteria moeten deze lampen voldoen om tot de beste LED te horen?

China, grootste speler op de markt voor LED verlichting

De grootste speler op de markt voor LED verlichting is China. Zij produceren meer dan 60% van alle lampen wereldwijd. De kans is dan ook groot dat de led lampen in jouw woning uit China komen. Dit maakt echter ook direct de kwaliteit twijfelachtig. Een onbekend merk Chinees merk geeft ons minder vertrouwen dan bekende namen. Bovendien weten we niets over de fabrikanten in China. Er zal vast ook sprake zijn van louche bedrijven, maar hoe pik je deze er tussenuit? Lastig!

Gelukkig dachten grote merken precies hetzelfde als de gemiddelde consument. Zij wilden eerst zien welke producten ze in hun assortiment opnamen. Logisch ook. Hoe kunnen ze immers hun geloofwaardigheid behouden als ze niet weten over welke kwaliteit hun producten beschikken? Bekende merken als Philips, Osram en Noxion zijn naar het verre China afgereisd en hebben onderzoek gedaan. Zij hebben alleen de beste hoogwaardige verlichting in hun assortiment opgenomen. Daarom is het verstandig om enkel voor bekende merken te kiezen. Kies vooral niet voor merken die geen belletje doen rinkelen of die over een Chinese naam beschikken. De kwaliteit van de ledlamp kan dan niet gegarandeerd worden. Speel op safe en kies voor een bekend merk.

led lamp

Wat is het verschil tussen een goedkope en dure ledlamp?

Een lamp is een lamp, toch? We snappen deze reactie. Het is ook moeilijk voor te stellen waarom er zoveel prijsverschillen zijn als het gaat om LED verlichting. Deze is echter wel duidelijk op te merken. Als je weet waar je op moet letten tenminste. Wat is nu precies het verschil tussen een goedkope en dure ledlamp?

  • Het ontwerp: fabrikanten proberen altijd zoveel mogelijk lampen in één keer te produceren. Massaproductie. Hiermee kunnen ze de prijs drukken en concurreren tegen andere fabrikanten. Hierdoor is de kans echter groot dat het ontwerp te wensen overlaat. Als de verf of coating al niet goed is aangebracht, is de kans ook groot dat de binnenkant niet helemaal pluis is.
  • LED chip: iedere ledlamp beschikt over een LED chip. Deze behoren de lamp in uitstekende conditie te houden en het licht te optimaliseren. Wanneer de chip niet op de juiste manier wordt geproduceerd, zal deze klein en licht zijn. Hierdoor beschikken de goedkope lampen over minder licht en een veel kortere levensduur. Zonde!
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline