Stoer en industrieel wonen, 3 tips voor de industriële woonstijl! 0

Stoer en industrieel wonen

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de industriële woonstijl tegenwoordig enorm populair is. Al enkele jaren behoort deze woonstijl tot de top 5 woontrends in Nederland. Tegenwoordig zien we deze stijl niet meer alleen in de Nederlandse woningen, maar ook in hotels, restaurants en andere openbare gebouwen. Industrieel is hot! Maar waar kan je de industriële woonstijl nu echt aan herkennen? Hoe haal je deze stijl in huis? Kies ik voor industriële kroonluchter of lampenkappen van Collectione.shop? voor een In dit artikel vertellen we hoe jij het industriële gevoel van een loft of fabriekspand ook naar jouw woning kunt halen!

1. Ga voor een stevige basis

Ben je klaar om je gehele woning in industriële sferen te hullen? Wees dan niet bang om lef te tonen met je interieur en kies voor een stevige basis. Bij de industriële stijl moet je denken aan rauwe materialen, stoere kleuren en robuuste meubels. Kies bovendien voor meubels die natuurlijke schoonheid laten zien. Het leuke van deze stijl is dat je materialen, die in andere stijlen eigenlijk altijd netjes worden weggewerkt, zoals metaal of steigerbuizen gewoon mag laten zien. Dat is juist wat de industriële stijl zo aantrekkelijk maakt.

Denk bovendien ook aan de verlichting. Iedereen weet immers dat verlichting een interieur kan maken of breken. Kies daarom niet voor standaard lampen, maar toon lef met een echte industriële hanglamp. Deze geven jouw interieur direct een industrieel tintje en dienen ook nog een als ware eyecatchers in de ruimte!industriele hanglamp

Wil je niet het gehele vertrek in de industriële stijl hullen en vind je het al snel too much? Houd dan het geheel zo rustig mogelijk en kies voor enkele eyecatchers om toch de industriële touch te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een lockerkast of een fabriekslamp. Werkelijk alles is mogelijk!

2. Minimalistisch

De huidige woontrends staan bijna allemaal in het teken van natuurlijke elementen en minimalisme. Dit zien we dan ook duidelijk terug bij de industriële woonstijl. Alhoewel hier wel degelijk accessoires mogen worden gebruikt, zal dit nooit overdadig zijn. Bij deze stijl is het juist zo belangrijk om grote en stoere meubels te gebruiken. Deze dienen tegelijkertijd als sfeermakers en ware eyecatchers. Hierdoor is de noodzaak voor extra accessoires en stuk minder groot.Minimalistisch

Wil je toch wat accessoires aan jouw interieur toevoegen? Bedenk dan goed of ieder stuk het interieur versterkt. Als dit niet het geval is, kan je er beter voor kiezen om deze weg te laten. Vooral luchtige en opengewerkte accessoires van glas doen het heel goed binnen deze stijl. Ook accenten van koper en goud brengen wat meer warmte in de woning. Probeer maar eens wat gewaagde combinaties uit. Het resultaat zal je waarschijnlijk verbazen.

3. Bakstenen

Bakstenen zijn typerend voor de industriële stijl. Natuurlijk snappen we ook dat niet iedere woning geschikt is om ‘even’ een bakstenen muurtje te bouwen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg creatieve oplossingen om de natuurlijke uitstraling van baksteen ook in jouw huis te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een natuurgetrouw behang of een poster van een bakstenen muur. Zo creëer je eenvoudig dezelfde uitstraling in huis, zonder dat hier extreme verbouwingen aan te pas komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline