Zo kan je een kleine badkamer groot maken 0

Zo kan je een kleine badkamer groot maken

Iedereen droomt graag van een grote badkamer met veel ruimte en luxe. De realiteit is echter anders en velen onder ons moeten zich tevreden stellen met een kleine badkamer. Maar niet getreurd: met enkele handige tips & tricks kan je ook van je kleine badkamer een visueel ruime droombadkamer maken!

Lichte kleuren of natuurlijk licht

Natuurlijk licht of kunstlicht dat weerkaatst op lichte muren, laat de ruimte zonder twijfel groter lijken. Heb je de luxe van een badkamerraam, kies dan voor een zichtdicht, maar lichtdoorlatend gordijn. Ook een spot boven de spiegel, doucheverlichting, en verlichting boven het bad, de wc en de loopgebieden maken een kleine badkamer optisch groter. Combineer je dat alles met een lichte kleur op zowel de vloer, de muur en het plafond, dan heb je al een sterke basis voor een groter ogende badkamer.

Multifunctionele badkamermeubels

In kleine badkamers heb je natuurlijk een handig badkamerrek met veel opbergruimte nodig. Daarom is het belangrijk om voldoende ruimte te voorzien om je spullen in op te bergen. Je kan bijvoorbeeld planken of hangende kastjes plaatsen, zodat de vloer open blijft en de ruimte groter lijkt. Je vermijdt beter lange smalle kasten omdat die een vernauwend gevoel geven. Lage kasten doen je badkamer groter lijken, ze kunnen dienen als zitje en je kan er vooral veel spullen in kwijt.

Een helder doucheglas met de juiste douchekop

Hoe transparanter je badkamer is, hoe groter ze lijkt. Een glazen doorzichtige douchewand is een aanrader! Op die manier worden er geen visuele barrières gevormd en is er meer ademruimte in de badkamer. Combineer dit met een goede formaat douchekop die in balans is met de ruimte en het comfort. Een te grote douchekop komt bombastisch over, een te kleine douchekop is dan weer minder comfortabel.

De juiste vloer

Laat die tegels ook doorlopen tot in de douche, zowel op de vloer als op de douchewanden. Hoe minder je de lengte en breedte van de ruimte verstoort met kleur en materiaalverschillen, hoe beter. Kleine tegels vragen veel voegen en geven de badkamer een drukke uitstraling. Kies dus voor grotere tegels met afmetingen vanaf minstens 30 cm. Een egalere vloer maakt je badkamer gegarandeerd rustiger en dus optisch ruimer.

Een grote lange spiegel

Door de reflectie van een spiegel lijkt een badkamer dieper. Hoe groter de spiegel, hoe meer er van de ruimte gereflecteerd wordt. Ga dus voor een grote spiegel, en als het kan ook voor een lange. Zo oogt je badkamer niet alleen dieper en ruimer, maar ook hoger.

De juiste deuren

Schuifdeuren zijn zonder twijfel handiger in een kleine badkamer dan deuren die opendraaien. Denk daarbij aan de deur van de douche, maar ook aan je gewone deur.

Visuele rust

Bewaar alleen in de badkamer wat je écht nodig hebt. Hoe rustiger je badkamer, hoe groter ze lijkt. Leg je badmat opzij om de lengte van de vloer niet te verstoren, en hou vooral losse spulletjes uit het zicht. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je geen diep badkamermeubel in je badkamer kunt zetten. Gelukkig zijn er daarvoor tegenwoordig baden met opbergruimtes.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline