3 tips om de hal beter te organiseren 0

5 tips om de hal beter te organiseren

Ben jij het ook helemaal zat dat de hal er altijd rommelig uitziet? Heb je altijd het gevoel dat je een speelveld binnenwandelt bij het betreden van de woning? Dan zal dit waarschijnlijk geen goed effect hebben op je humeur. Wanneer je na een lange werkdag éindelijk thuiskomt, dan wil je niet direct het gevoel van chaos ervaren. Struikelen over slingerende schoenen en jassen en simpelweg een gebrek aan organisatie. Hier zijn enkele tips die jou helpen om de gang beter te organiseren én opgeruimd te houden!

1.    Investeer in een schoenenkast

Het is allereerst belangrijk dat het voor iedereen in het gezin duidelijk is waar ze hun schoenen kunnen plaatsen. Wanneer de één dit in zijn of haar slaapkamer doet en de ander ze simpelweg in de hal uitschopt, dan zal dit direct een rommelig effect geven. Investeer daarom in schoenenkast waar iedereen binnen het gezin enkele paren in kan plaatsen. Indien de ruimte zich daartoe verleent kan je er ook voor kiezen om meerdere schoenenkasten te plaatsen.

Hou er rekening mee dat waarschijnlijk niet alle schoenen zullen passen. Daarom is het belangrijk dat eerst alle schoenen zorgvuldig worden uitgezocht. Kijk kritisch naar de gigantische collectie van ieder gezinslid. Welke schoenen worden wél met regelmaat gedragen en welke liggen altijd maar voor ‘sier’ in de kast. Schoenen die echt versleten zijn en niet meer gedragen kunnen worden kan je beter wegdoen. Schoenen die nog wel gedragen kunnen worden en die simpelweg niet meer lekker zitten kunnen weggeven of verkocht worden. Zo zorg je direct voor meer ruimte en is het eenvoudiger om de schoenen netjes op te bergen.

Extra tip: kies ervoor om seizoensgebonden schoenen naar zolder of een andere handige opbergplek te verhuizen. Zo bespaar je al snel veel ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan winterse laarzen, regenlaarzen of teenslippers.

2.    Een eigen plekje voor de kinderen

Jonge kinderen brengen naast heel veel plezier, drukte en liefde ook een heleboel extra spullen met zich mee. Kleine jasjes en tasjes die al snel door de hele gang slingeren. Bij thuiskomst van de opvang of school worden ze al snel ergens gedeponeerd. Daarom is het belangrijk dat je voor de kinderen een eigen plekje maakt. Kies een klein kapstokje uit en hang deze laag bij de grond, zodat je kind hier zelf zijn of haar jasje op kan hangen. Je kunt er ook voor kiezen om een handig bankje met extra opbergruimte aan te schaffen. Hier kunnen schoenen en tassen in worden gedeponeerd en het bankje zelf kan ook gebruik worden om de schoenen op aan te trekken. Makkelijk, nietwaar?

3.    Maak ieder verantwoordelijk voor zijn eigen spullen


Vooral in grotere gezinnen is het belangrijk dat het verantwoordelijkheidsgevoel van ieder gezinslid versterkt wordt. Het is logisch dat jonge kinderen en pubers niet altijd zin hebben om hun jassen en tassen netjes op te bergen. Maar wanneer dit een routine wordt, dan zal je merken dat dit het hele gezin steeds makkelijker af zal gaan. Versterk daarom het verantwoordelijkheidsgevoel en blijf iedere week hameren op de ‘regels’. Zo is de kans het grootst dat de hal voortaan ook daadwerkelijk opgeruimd blijft.

Om het verantwoordelijkheidsgevoel snel te vergroten, kan je er ook voor kiezen om samen opbergmeubels bij Emob aan te schaffen, dan zien ze ook wat je hiervoor doet en voelen ze zich meer betrokken bij het proces. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline