4 tips bij het kiezen van je dekbedovertrek 0

dekbedovertrek

De keuze voor de juiste dekbedovertrek is niet alleen essentieel voor je goede nachtrust. Ook is deze allesbepalend voor de totale sfeer en uitstraling van je slaapkamer. Belangrijk dus om even goed te bekijken wat je precies wilt voordat je naar de winkel gaat. Wat is het passende design, soort materiaal en de juiste afmeting? Maar er is nog een paar andere dingen die belangrijk zijn om even op te letten bij het kiezen van een dekbedovertrek, waar we niet altijd direct aan denken. We zetten ze even voor je op een rij.

Transpiratie & warmte

Heb je het snel warm of ben je iemand die veel transpireert? Of krijg je klachten van synthetisch materiaal? Dan de keuze voor het juiste materiaal voor je beddengoed echt heel belangrijk. Kies in dit geval altijd voor een dekbedovertrek van natuurlijk materiaal. Dat ventileert veel beter waardoor je het minder snel warm hebt of transpireert.

Natuurlijk materiaal is niet alleen maar van katoen; ook flanel, percal, bamboe en hennep zijn natuurlijke materialen. Viscose en rayon zijn gemaakt op basis van natuurlijke materialen met een chemische bewerking. Deze materialen zijn dus semi-natuurlijk.

Kies voor luchtig koel katoen in de zomer en heerlijk zacht flanel in de winter voor wat extra warmte en comfort. Kies je toch voor een mix met synthetisch materiaal? Zorg er dan voor dat meer dan 60% van natuurlijk materiaal is voor optimaal comfort.

Warme voeten

Niet elke dekbedovertrek heeft een instopstrook aan het einde. En voor de koukleumen onder ons is dat slecht nieuws. Zo is het lastig om je voeten lekker warm te houden in bed. Kies daarom altijd een dekbedovertrek met dubbele, doorlopende instopstrook. Daarmee kun je je dekbed goed instoppen onder je matras. Bijkomend voordeel is dat er ook dekbedden van verschillende maten in zo’n dekbedovertrek passen. Handig dus wanneer je een afwijkende maat dekbed hebt. Ook een extra dik plaid over de onderkant van je bed doet wonderen voor je voeten!

Belangrijke sfeerbepaler

In de winkel kiezen we al snel spontaan voor een dekbedovertrek die ons aanspreekt. Maar past deze wel in de sfeer van je slaapkamer? De slaapkamer is een belangrijke plek waar je je helemaal thuis en ontspannen moet voelen om er echt goed tot rust te komen. Daarom is het ook belangrijk om een dekbedovertrek te kiezen die uitnodigt tot rust. Ook moet het dessin passen in de sfeer en kleurstelling van je slaapkamer. Bepaal daarom eerst het kleurenpalet van je slaapkamer met één of twee kleuren en materialen. Kies daarna een dekbedovertrek dat past binnen de kleuren en sfeer van je slaapkamer.

Andere sferen creëren

In totaal heb je minimaal twee dekbedovertrekken nodig om te kunnen verwisselen. Maar meer dan twee is natuurlijk een heerlijke luxe en zorgt ook voor de broodnodige variatie. Zo kun je elke keer een totaal andere sfeer neerzetten in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een wit dekbedovertrek als basis, een vrolijk kleurig dekbed voor de zomerperiode, en een donkere dekbedovertrek voor een mysterieuze sfeer en vleugje dramatiek in de winter. Met de juiste bijpassende plaids maak je het helemaal af. Zo heb je elke keer een andere slaapkamer!

Als laatste is natuurlijk ook de maat van je dekbedovertrek zeer belangrijk. Meet voor de zekerheid je dekbed even op voordat je gaat shoppen. Zo weet je zeker dat je dekbedovertrek er straks goed omheen past en voorkom je teleurstellingen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline