Met horren houd je insecten gemakkelijk buiten de deur 0

horren

De afgelopen zomer was onvoorstelbaar warm. We konden weken achtereen genieten van tropische temperaturen en heel veel zonneschijn. Dit betekende dagenlang vol strand- en zwemplezier in eigen land. Hoe bijzonder was dat? De keerzijde is echter wel dat insecten zich op miraculeuze wijze vermenigvuldigd hebben. De kans is groot dat we in 2019 te maken krijgen met een insectenplaag. Zeker nu de wintermaanden tot nu toe nog niet extreem koud zijn geweest. Het is dan ook verstandig om nu al research te doen naar de verschillende mogelijkheden om insecten buiten de deur te houden. Horren bieden solaas. Toch is de keuze voor een hor niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ook hierin vind je weer talloze verschillende mogelijkheden en keuzes. Welke hor is het meest geschikt voor jouw woning?

Verschillende soorten horren

Horren zijn verkrijgbaar in talloze verschillende soorten. Welke voor jou het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van eigen smaak en het gebruiksgemak. Wij hebben de verschillende soorten horren en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Rolhor: een rolhor wordt voornamelijk gebruikt voor deuren en draaiende ramen. Dankzij de cassette aan de scharnierkant rolt de hor in elke stand gemakkelijk mee. Zo voorkom je dat de hor onnodig beschadigd raakt als de deur of het raam plotseling openwaait. De hor kan zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst. Dit is afhankelijk van de stand van het kozijn.
  • Zelfklevend horgaas: je kunt uiteraard ook gewoon voor gemak kiezen. Hou het lekker simpel met zelfklevend horgaas. Dit is gaas dat door middel van klittenband op het kozijn wordt geplaatst. Zelfklevend horgaas wordt vooral gebruikt voor lastige type ramen en deuren. Je kunt tevens kiezen voor een zonwerende uitvoering om overtollig zonlicht buiten de deur te houden. Zo sla je letterlijk twee vliegen in één klap!
  • Hordeur: een hordeur wordt vaak toegepast in woningen waarbij er sprake is van openslaande deuren. Je kunt ook gemakkelijk zelf een openslaande hordeur maken door twee enkele hordeuren aan elkaar te maken. Vaak is de bevestiging van een hordeur zeer gemakkelijk. Soms wordt dit zelfs gedaan door middel van zelfklevend tape. Hiermee is het een echte aanrader om je kozijnen langer mooi te houden.
  • Vliegengordijn: het vliegengordijn is nog steeds enorm populair in ons land. Dit zijn de zogenaamde stroken waar je door heen kunt lopen. Ze sluiten de deur voldoende af om grote insecten buiten de deur te houden. Het nadeel van een vliegengordijn is dat kleine insecten zoals muggen vaak nog steeds een kleine ruimte vinden om toegang te krijgen tot het huis.

horren plisse

Zo hou je insecten altijd buiten de deur!

De aanschaf van horren is de eerste stap naar minder insecten in huis. Desalniettemin is het wel belangrijk om ook rekening te houden met andere opties. Om insecten zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je je enkele gewoontes aanleert. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de tafel tijdig wordt opgeruimd en dat de deuren en ramen worden gesloten. Je kunt er ook voor kiezen om speciale planten neer te zetten om de tussenkomst van insecten te voorkomen. Wij zijn klaar voor een insectloze zomer, jij toch ook?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline