4 tips bij het kopen van een dakkapel voor je huis 0

4 tips kopen dakapel

Voordat je overgaat op een dakkapel plaatsen eerst een viertal tips. De tip om een dakkapel te plaatsen wordt niet meegerekend, want eigenlijk kun je niet eenvoudiger een woning uitbouwen. Door enkel een dakkapel te plaatsen verander je immers die smalle donkere zolder in een ruime lichte kamer.

Tip 1, kijk rond in de wijk

Niemand heeft zin om te betalen voor een bouwvergunning. Daarom zoekt iedereen naar een methode om een dakkapel vergunningsvrij te plaatsen. Best kans dat in jouw wijk alle dakkapellen eender zijn. Dat de dakkapellen altijd aan de achterzijde van de woning staan, en altijd een meter van de buren. Als je daar bij aansluit dan is de kans groot dat je zo’n vierhonderd euro uit kan besparen.

Tip 2, kies voor onderhoudsvrij

Kies voor een trespa dakkapel. Een trespa dakkapel hoef je niet over te schilderen, je hebt er geen onderhoud aan. De trespa dakkapel koop je prefab, en zodra dat die geplaatst is heb je alleen maar voordelen en geen extra werk aan je woning, naast het feit dat trespa erg duurzaam is.

Tip 3, de zolder goed isoleren

Na het plaatsen van de dakkapel moet je van de zolder een kamertje maken door het opnieuw af te timmeren. Wees dan niet zuinig met isolerende deken zoals glaswol. Je moet voorkomen dat in de zomer de zolder warm wordt. Isolatie materiaal is goedkoop te verkrijgen bij de bouwmarkt, daarop besparen is verkeerde zuinigheid. In de winter als de kachel aanstaat dan gaat de warme lucht naar boven, en die mag niet teveel via het dak naar buiten gaan. Goede isolatie verdien je terug via een lagere energierekening.

Tip 4, gebruik de hijskraan

Het plaatsen van een dakkapel gaat in één dag. Timmerlieden maken een gat in het dak, dan komt de vrachtwagen met de dakkapel. Met een hijskraan plaatsen ze de dakkapel en de timmerlieden maken het dak weer dicht. De tip is om het materiaal om de zolder af te timmeren ook met die hijskraan naar zolder te brengen. Dus kort voordat de dakkapel zelf naar boven gaat de pakken isolerende deken en ander materiaal door het gat in het dak op zolder leggen. Dat is beter dan alles naar boven brengen via de trap. Als alles klaar is heb je een mooie ruime zolderkamer tot je beschikking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline