Alles wat je moet weten over duettes 0

Alles wat je moet weten over duettes

Duettes zijn ontzettend populair. Sterker nog: ze behoren samen met rolgordijnen tot de meest verkochte gordijnen in Nederland. En dat is uiteraard niet geheel zonder reden. Deze gordijnen zijn namelijk niet alleen ontzettend mooi om te zien, maar beschikken ook nog eens over talloze praktische voordelen.

Deze gordijnen staan natuurlijk het meest bekend om hun bijzondere uiterlijk. Het meest karakteristieke kenmerk van duettes is de harmonicavorm. Je kunt de stof namelijk precies als bij een harmonica uittrekken en weer samenvoegen. Ze bestaan uit twee lagen stof die zowel decoratief als functioneel werken. Bovendien zijn duettes in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor ze binnen ieder gewenst interieur een plekje kunnen veroveren.

Overweeg jij om duettes in je woning toe te voegen, maar ben je nog niet geheel overtuigd? In dit artikel vertel je alles wat je moet weten over deze sfeervolle en bovenal functionele verlichting.

Isolerende werking

Duettes bestaan voor een groot deel uit stoffen met een honingraatstructuur. Dit klinkt misschien nog niet zo speciaal, maar het is allesbepalend voor de functionele werking van de gordijnen. De meest belangrijke kenmerk van deze stof is dat het de isolerende werking van het gordijn vergroot. En dat is heel belangrijk. Denk er maar eens over na. De ramen spelen namelijk een zeer belangrijke rol in de warmte in huis. Wanneer het in de zomer buiten erg warm is dringt de warmte door de ramen naar binnen. In de winter verlies je juist weer veel warmte vanuit huis door de koude buitenlucht. Met isolerende raamdecoratie kun je de temperatuurverschillen veel beter onder controle houden.

De honingraatstructuur van duettes zorgen ervoor dat de ramen veel beter geïsoleerd worden. Hierdoor ontsnapt warmte veel minder snel uit huis en blijft het gedurende de zomermaanden juist weer heerlijk koel. Daardoor blijft de temperatuur in huis het gehele jaar door enorm aangenaam.

Perfect lichtinval

Verreweg het grootste voordeel van duettes is dat je hiermee eenvoudig een fantastisch lichtinval kunt creëren. Je bent immers zelf in staat om flexibel te bepalen op welke hoogte je de gordijnen vastzet in het raam. Hierdoor hou je vrij uitzicht naar buiten en kun je van perfect licht in huis genieten. Het is dan ook niet zonder reden dat deze gordijnen uitzonderlijk populair zijn als raamdecoratie voor de keuken en zelfs de babykamer. Dankzij duettes geniet je van meer sfeer en een prachtig zicht op de situatie buitenshuis.

Nemen minder ruimte in beslag

Duettes zijn met name enorm populair in de wat kleinere ruimtes. Het grootste nadeel van de meeste gordijnen is dat ze immers veel ruimte in beslag nemen. Hierdoor oogt een kleinere ruimte al snel nóg kleiner door het gebruik van de gordijnen. Dit is echter weer eenvoudig te voorkomen door voor een gordijn te kiezen die echt enkel tussen het raam past en verder geen extra ruimte in beslag zal nemen. Duettes zijn hier een ontzettend goed voorbeeld van. Zij nemen niet alleen veel minder ruimte in beslag, maar ogen ook nog eens een stuk sfeervoller dan de meeste andere vormen van raambekleding. Een prima keuze wanneer je de ruimte dus optisch wilt vergroten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline