Jaloezieën kopen: hier moet je aan denken  0

Jaloezieën kopen

Jaloezieën zijn niet meer weg te denken uit onze woningen. Het is een trend die voorlopig nog wel blijft bestaan. Sterker nog: wij geloven dat ze ook niet meer zullen verdwijnen. Dat kan ook bijna niet anders. Dit type raambekleding biedt ongelooflijk veel voordelen. Het past niet alleen bij vrijwel alle interieurstijlen, maar is ook nog eens een ware eyecatcher. 

Overweeg jij ook de aanschaf van jaloezieën? Dan heb je vast gemerkt dat hier veel bij komt kijken. Je raakt eenvoudig overweldigd. Om dit te voorkomen, hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet. 

Voor welk materiaal kies je? 


De meeste jaloezieën worden van hout gemaakt. Maar ook wanneer je voor een maatwerk houten jaloezie kiest, heb je nog genoeg andere opties om uit te kiezen. Want voor welk hout kies je? Daarnaast zijn er ook andere materialen die de uitstraling van hout nabootsen, maar weer andere voordelen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pvc en bamboe. 

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe jaloezieën is het daarom eerst goed om over het materiaalgebruik na te denken. Hierbij is het ook goed om over de functie van de ruimte na te denken. Want hoewel houten jaloezieën een fantastische uitstraling hebben, zijn ze bijvoorbeeld minder geschikt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer. In dat geval is pvc met houtlook een betere keuze. 

Ben je op zoek naar de meest duurzame optie? Een jaloezie die er niet alleen natuurlijk en licht uitziet, maar ook nog eens ontzettend trendy is? Dan is bamboe een geweldig alternatief. 


Weet je niet goed wat de beste optie is? Vraag dan om advies bij het verrichten van jouw aankoop. 

Kant-en-klaar of toch maatwerk? 


We kennen allemaal wel de kant-en-klare raambekleding pakketten die je in elke bouwmarkt kunt vinden. Kant-en-klare jaloezieën zijn ook veelvuldig verkrijgbaar. Besef echter goed dat er nog maar weinig ramen met standaard afmetingen in Nederland zijn. Raambekleding is pas echt effectief als deze perfect aansluit op het raam. Wanneer de maten nét niet kloppen, kan dit al een groot verschil maken in de functionaliteit en de uitstraling. Beschik je dus over ramen die licht afwijken in de standaardmaten? Kies dan bij voorkeur voor maatwerk. Zo weet je zeker dat de jaloezieën enkel voordelen opleveren. 

Maatwerk hoeft bovendien niet heel veel duurder te zijn. Er zijn tegenwoordig genoeg leveranciers waar je voor relatief weinig geld heel goed maatwerk kunt krijgen. Vergelijken loont. 

De juiste kleur kiezen 

Jaloezieën zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt niet alleen uit tal van verschillende materialen kiezen, maar ook uit ongelooflijk veel verschillende kleuren. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de jaloezie op jouw interieur aan te laten sluiten. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en wit, maar er zijn ook heel veel variaties hierop. Welke kleur je nodig hebt, hangt voor een groot deel van jouw interieurstijl af. 

Kies in elk geval voor een kleur die makkelijk te combineren is. Want waar de raambekleding met gemak tientallen jaren kan hangen, breng je in huis meestal nog wel de nodige veranderingen aan. Houd dus ook rekening met de lange termijn. Zo past de raambekleding bij elke (mini) home-makeover

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline