Hoe maak je van een huis je thuis?  0

Hoe maak je van een huis je thuis?

Ben je pas verhuisd? Heb je inmiddels al helemaal je plekje gevonden in je nieuwe omgeving? En ben je dolblij met je nieuwe interieur van www.intenswonen.nl en hoe je droomwoning er nu uitziet? Maar merk je toch dat er iets mist als je thuiskomt? Het huis ziet er prima uit. Dat is het probleem niet. Je hebt er hartstikke hard aan gewerkt en het is precies zo geworden als je had gehoopt. En toch mist het gevoel van thuiskomen. Het voelt nog altijd alsof je op een mooie plek aan het logeren bent. Herken je dit? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Met behulp van de volgende tips zorg jij ervoor dat jouw huis een echt thuis wordt.

Toon jouw eigen smaak 


Hoe vaak gebeurt het wel niet dat een woning eruitziet alsof deze uit een lookbook van een grote meubelwinkel is komen lopen? Je kunt tegenwoordig heel eenvoudig Pinterestwaardige kamers creëren. Maar maakt dit je woning ook persoonlijker? Waarschijnlijk niet. Daarom is het ook goed om dicht bij je eigen smaak en stijl te blijven en persoonlijke items toe te voegen. Kies voor accessoires waar anderen uit je omgeving misschien niet zo snel voor zouden kiezen, maar die wel echt perfect bij jou passen. 

Om van een huis een thuis te maken, is het belangrijk dat je persoonlijke touch te voelen is. Dat mensen jouw huis binnenlopen en direct merken dat dit huis bij jou hoort. Dit kan niet alleen met accessoires, maar ook met andere persoonlijke items. Denk bijvoorbeeld aan een erfstuk dat veel voor je betekent of het gebruik van persoonlijke foto’s binnen je interieur. Dat zorgt direct voor meer sfeer en een gevoel van thuiskomen. 

Haal bloemen in huis 

Uit onderzoek is gebleken dat bloemen daadwerkelijk gelukkiger maken. Bovendien staat het ook nog eens heel gezellig en huiselijk. Natuurlijk is het zonde wanneer je een mooi boeket na een week of twee weer weg kunt doen, maar het is wel de ideale manier om jouw huis gezelliger te maken. Wil je nou voorkomen dat je elke keer weer nieuwe bloemen moet kopen? Kies dan voor een vaste plant in huis. Dit zorgt direct voor meer sfeer en een warme uitstraling. 

Zorg voor meer rust binnen je interieur 


Ben jij iemand die altijd heel graag spullen verzamelt? Die nooit ergens afstand van kan doen? Dan puilt je huis binnen de kortste keren uit. Wetenschappers hebben al eerder bewezen dat een drukke omgeving grote gevolgen kan hebben voor de mentale gezondheid. Thuis wil je tot rust kunnen komen. Even ontprikkelen van alle stress van de afgelopen dag. Dat lukt niet als het hier een grote rommel is. Of als het simpelweg rommelig oogt door het grote aantal decoraties en andere prullaria. Probeer daarom echt de bezem er doorheen te gooien en enkel te bewaren wat nodig is. Creëer ook voldoende opbergruimte, zodat het huis altijd netjes opgeruimd kan worden. Zo creëer je meer rust in je hoofd en geniet je van een huiselijk gevoel. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline