Creëer sfeer met groene planten in huis 0

Creëer sfeer met groene planten in huis

In veel woningen staan geen of te weinig planten. De eigenaren vinden het te veel werk om de planten te verzorgen, of ze weten niet welke planten goed bij hun interieur passen. Het gaat er bij het toevoegen van planten aan een interieur echter niet alleen om hoe de planten eruitzien. Planten zorgen ook voor een gezonder binnenklimaat. Als je dat ook thuis wilt realiseren en bovendien een fraaie collectie planten zoekt, kun je eens kijken op https://www.roessink.com. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het op maat ontwerpen van interieurs met groene planten.

Ruimtegebrek

Als je maar weinig ruimte hebt en alles hebt volgebouwd met meubels is dat nog geen excuus om geen planten in huis te zetten. Kies dan voor groene wanden. Dat zijn als het ware verticale tuinen, waar ruim voldoende planten in kunnen worden geplaatst. Door groene planten te gebruiken neemt het zuurstofgehalte in de ruimte toe. Omdat planten vocht opnemen uit de bodem en dit via de bladeren verdampen, zal ook het vochtgehalte stijgen. Dit zijn beide manieren om de gezondheid van de lucht in de ruimte te verbeteren. Vooral in de wintermaanden, als je toch al veel binnen zit, zal je daarvan profiteren.

Elementen

Als je besluit om een groene wand te plaatsen, wordt dat gedaan met behulp van elementen. Die zijn milieuvriendelijk geproduceerd. In de elementen komen de potten met planten te staan. Het is mogelijk om planten die je al in huis had onderdeel te laten zijn van je verticale tuin. Je kunt de elementen van de verticale tuin op allerlei plekken gebruiken. Meestal zal dat langs een wand zijn, maar je kunt ook een verticale tuin laten groeien langs een scheidingswand. Door complete groene wanden in je woning te zetten zullen die meteen zorgen voor een relaxte sfeer.

Verzorging

Een groene wand is een ideale oplossing voor mensen die geen groene vingers hebben. Een verticale tuin heeft namelijk zo goed als geen onderhoud nodig. Via een druppelsysteem krijgen de  planten voldoende water. Het water dat overblijft wordt door middel van een gootje rechtstreeks op een afvoer aangesloten. Het enige wat je zelf moet doen is de planten af en toe wat mest geven. Ook moeten ze worden gesnoeid als de planten al te enthousiast groeien. Het komt erop neer dat je 1 of 2 keer per jaar iets moet doen aan je verticale tuin.

Gezondheid

Al een paar keer is opgemerkt dat met een verticale tuin een gezondere leefomgeving wordt gecreëerd. Dat komt doordat de planten zorgen voor meer vocht en zuurstof in de lucht. Ook zullen planten vervuilende stoffen uit de lucht halen. De groene kleur is vooral goed voor de mentale gezondheid. Groen is een kleur die voor ontspanning zorgt. Meer groen in huis zorgt er dus voor dat je je thuis prettiger voelt en beter kunt uitrusten. Vrienden zullen vaker bij je langs komen vanwege de fijne sfeer. En wie thuis werkt, zal merken dat de productiviteit stijgt door de groene planten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline