Tips voor het besparen op witgoed apparatuur 0

Tips voor het besparen op witgoed apparatuur

Witgoed is een overkoepelende term voor verschillende grote apparaten. Denk hierbij aan koelkasten, vriezers, wasdrogers en wasmachines. Ze zijn onmisbaar voor het vereenvoudigen van huishoudelijke taken, maar vormen ook vaak een flinke uitgave. Het kopen van witgoed is bovendien een geheel ander proces geworden sinds de digitalisering van onze samenleving. We kunnen werkelijk overal informatie vandaan halen. Bestellingen worden eenvoudig online gedaan en je hoeft hier de deur niet eens meer voor uit. Hoe makkelijk is dat? 

Makkelijk is het zeker. Maar hoe weet je zeker dat je alles uit jouw geld haalt? Dat je de apparaten koopt die je nodig hebt en hier nooit te veel aan uitgeeft? Heb jij slechts een beperkt budget en ben je toe aan nieuw witgoed? Dan ben je vast benieuwd hoe je kunt besparen. Hieronder volgen enkele tips om je op weg te helpen. 

Tweedehands apparaten

Heb je echt een zeer klein budget, maar heb je nu nieuw witgoed nodig? Dan is tweedehands of refurbished een prima alternatief. Sommige mensen vinden het heel spannend om een wasmachine tweedehands te kopen. Koop je dan niet de ellende van iemand anders? Wasmachines hebben immers niet het eeuwige leven. 

We begrijpen die zorgen. Daarom is het belangrijk dat je niet zomaar bij een particulier tweedehands witgoed koopt, maar dit bij een handelaar doet. Hierbij spreken we ook wel van refurbished witgoed. Hierbij wordt bijvoorbeeld een tweedehands droger volledig getest en waar nodig opgeknapt, zodat deze nog heel wat jaren mee zal gaan. Bij de meeste sites ontvang je bovendien voor enkele maanden tot jaren garantie. Zo weet je zeker dat de apparaten het echt nog jaren zullen blijven doen. Het grootste voordeel hiervan is dat je echt een heel stuk minder hoeft te betalen. 

Showmodel 

Ben je niet iemand die graag apparatuur online koopt? Reis dan af naar de winkel. Het voordeel hiervan is dat je tegelijkertijd iemand kunt spreken om iets te vinden binnen jouw budget. Bovendien is het in veel winkels ook mogelijk om het showmodel mee te nemen. Zeker wanneer deze binnenkort uit het assortiment gaat. Het showmodel kunnen ze vaak niet zo snel verkopen, omdat het toch door meerdere mensen is bekeken en er zelfs al wat ‘gebruikersschade’ op te zien is. Verder is het natuurlijk wel gewoon een geheel nieuw apparaat. Bij dergelijke modellen is het heel gemakkelijk afdingen. Vaak heeft de verkoper zelf al een prijs in zijn hoofd, maar soms kan deze nog verder naar beneden worden gehaald. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Online vergelijken 

Niet iedereen vindt het even prettig om witgoed apparaten online te kopen. Maar het kan ook heel voordelen bieden. Zo is het online natuurlijk veel eenvoudiger om prijzen te vergelijken. Waar je normaal gesproken talloze winkels langs moest gaan, kun je dit nu gewoon vanaf je luie stoel doen. Vaak zie je al binnen één oogopslag wat de goedkoopste optie is. Zo bespaar je al snel tientallen tot zelfs honderden euro’s. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline