Geld lenen voor een inrichting, hoe pak je dat aan? 0

Geldlening

De woninginrichting brengt aardig wat kosten met zich mee: gemiddeld tussen de € 10.000 en € 20.000. Geld lenen voor een inrichting lijkt heel aantrekkelijk, maar is het dat wel? Ja, wel wanneer je goed op de rente en looptijd van de lening let. Dit kan je namelijk honderden tot duizenden euro’s aan rente schelen.

Dit kost een woninginrichting

Bij een woninginrichting denk je niet alleen aan een tafel, bank en bed maar ook apparatuur zoals de wasmachine, televisie en keukenapparaten. Vergeet hierbij de vloeren, wanden, ramen en deuren niet. Dit zijn van die kosten waar je in het begin helemaal geen rekening mee houdt.

Hoe groter de woning hoe duurder de inrichting. Een 4-persoons huishouden is al snel tegen de € 20.000 kwijt terwijl een alleenstaande moet rekenen op een bedrag van € 10.000. De meeste mensen passen hun bestaande woninginrichting met de jaren aan maar op jezelf wonen, samenwonen of verhuizen vraagt een ander plan van aanpak.

Geld

Geld lenen voor een inrichting

Hoe makkelijk is dat, geld lenen voor een inrichting? Dankzij een lening financier je direct de hele inboedel oftewel woninginrichting. Helaas betalen veel mensen onnodig veel voor dit soort leningen. Wie het goed aanpakt kan op de eindstreep heel veel geld besparen. Dit blijkt in de praktijk niet zo makkelijk, want waar moet je precies op letten?

Geen lening bij de verkoper afsluiten

Bij steeds meer winkels en webshops is het mogelijk om iets te kopen op afbetaling. Wat veel mensen niet weten is dat het hier om ontzettend dure leningen gaat. Rentes kunnen al snel oplopen tot 8% of meer. Het is dan ook het advies om geen lening bij de verkopende partij af te sluiten. Wie voor de goedkoopste lening gaat kijkt uit naar een voordelige aanbieder.

Goedkoop lenen is de boodschap

Het start allemaal bij de basis: bekijken wat je exact nodig hebt. Het scheelt namelijk of je € 10.000 of toch € 20.000 moet lenen. Zet vooraf alle noodzakelijke kosten op een rij. Houd hierbij ook rekening met eventuele vervanging of schade van meubilair of apparaten. Sommige dingen zijn erg kwetsbaar en zijn na 2-3 jaar alweer aan vervanging toe.

Als tweede is het belangrijk om voor goedkoop lenen te gaan. Dus niet voor een aanbieder met de hoogste rente maar eentje met gunstige voorwaarden en de laagst mogelijke rente. De leenvorm speelt hierin al een belangrijke rol. Een persoonlijke lening is altijd goedkoper dan een doorlopend krediet. Bovendien speelt de looptijd ook mee. Hoe korter de looptijd hoe lager de uiteindelijke kosten. Aan de andere kant zorgt een lange looptijd voor lagere maandlasten.

Geld lenen voor de inboedel en terugbetalen

Bij geld lenen voor de inrichting komt iets belangrijks kijken: het terugbetalen van de lening. Bij de persoonlijke lening gebeurt dit in maandelijkse termijnen waarbij het maandbedrag vaststaat. Dit is te danken aan de rente en looptijd die ongewijzigd blijven.

Het is vooral goed om eens kritisch naar de looptijd te kijken. Hoe lang gaat de inboedel mee oftewel wanneer moet deze vervangen worden? Is dit over 10 jaar dan is het ook belangrijk om de looptijd van de lening niet langer dan 10 jaar te laten duren. Voor wie tussendoor een financiële meevaller heeft: bij de persoonlijke lening mag je tussendoor altijd boetevrij aflossen.

Leningen vergelijken

Je bent wekenlang bezig met het uitkiezen van het meest comfortabel bankstel en de wasmachine met de beste prestaties. Waarom zou je niet net zoveel tijd voor het uitkiezen van een lening nemen? Omdat het afsluiten van een lening tegenwoordig online gaat ben je hier in principe na een paar dagen wel over uit. Belangrijkste aandachtspunt is het vergelijken van verschillende aanbieders. Bij Becam bijvoorbeeld, hier vraag je namelijk meerdere offertes van verschillende aanbieders aan.

Door te vergelijken bespaar je uiteindelijk veel geld. Van deze besparing kun je uiteindelijk best iets leuks doen: een vakantie, de tuin aanleggen of het mooiste cadeau voor jezelf of iemand anders.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline