Houten vloer: goede alternatieven 0

Houten vloer

Vind jij een houten vloer ook zo mooi en ben je op zoek naar een houten vloer? Dan weet je vast ook dat parket niet erg eenvoudig in onderhoud is. Laat je een glas rode wijn vallen? Dan moet je snel handelen en een vochtige doek pakken om het schoon te krijgen. Daarnaast moet je het ook met een speciale zeep dweilen om het parket genoeg olie en vocht te geven. Er zijn veel vloeren die net zo mooi ogen als een echte houten vloer, maar veel eenvoudiger zijn in het onderhoud.

Laminaat

Een van de populairste vloerbedekkingen is laminaat. Ligt het niet in woonkamer, dan ligt het wel op een slaapkamer, in de hal of op zolder. Er zijn veel verschillende soorten laminaat, zo ook houtsoorten. Laminaat wordt gemaakt van samengeperste houtvezels. De bovenste laag van deze samengeperste planken bestaan uit een decoratie laag. Hierop kunnen grenen geprint worden, maar ook eiken of kastanje. Hierdoor lijkt het net echt een houten vloer. Daarnaast is het ook eenvoudig schoon te maken: stofzuigen en dweilen met een vochtige dweil is voldoende.

Een houten vloer van tegels

Er zijn ook tegels met een houtlook. Deze zijn erg stevig en raken bijna nooit beschadigd. Daarnaast zijn tegels ook eenvoudig in de onderhoud. Net als bij laminaat is stofzuigen en dweilen voldoende. Het enige nadeel is dat het wat meer geld kost en je het door een specialist moet laten leggen op een geëgaliseerde vloer. Dit zorgt ervoor dat de kosten stijgen.

Vinyl

Heb je last van astma of allergieën? Dan is een vloer van vinyl een goede keuze. Het is goed schoon te maken, waterbestendig en daarom ook goed te gebruiken in vochtige ruimtes. Vinyl is een van de goedkoopste vloeren en dus zeer geschikt voor iedere portemonnee. Dit betekent echter niet dat het er minder goed uit ziet.

Houten vloer van een speciaalzaak

Wil je verzekerd zijn van een goede kwaliteit vloer, voor de beste prijs? Koop dan je houten vloer bij een speciaalzaak, bijvoorbeeld Bebo Parket. Hier kun je ook langs gaan om de verschillende vloeren in het echt te bekijken en het verschil te ervaren van de diverse houten vloeren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline