Een unieke en aparte verpakking nodig voor jouw webshop? Kies dan voor geschenkdozen! 0

Wil jij dat jouw product opvalt tussen alle andere producten van webshops? Dan zijn geschenkdozen de ideale verpakking. Geschenkdozen zijn in veel formaten beschikbaar maar ook in veel unieke soorten. Want naast een mooi en goed product is de verpakking uiteraard ook belangrijk!

Steeds meer mensen beginnen een bedrijf vanuit huis. Het aantal webshops in Nederland lijkt met de dag toe te nemen. Daarom is het juist zo belangrijk dat je met alle details rekening houdt. Opvallen is nog nooit zo belangrijk geweest. Zeker voor een bedrijf wat werkzaam is vanuit huis. 

Maar om te beginnen wat voor soorten geschenkdozen zijn er nu tegenwoordig? Geschenkdozen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar voorbeelden hiervan zijn: Rechthoekige geschenkdozen, maar ook geschenkdozen met een bloem als sluiting en zelfs in de vorm van een driehoek of een handtas.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van mijn geschenkdoos?

Geschenkdozen zijn geschikt voor het verpakken van bijna alle soorten producten. Hierbij is het wel belangrijk om op enkele dingen te letten. Staat op de website van de bedrijven bijvoorbeeld de binnen- of buitenformaten vermeld? Wanneer er een buitenformaat wordt weergegeven betekent het dat het formaat aan de binnenzijde dan iets kleiner is. Dit is belangrijk om te weten, wanneer jij een product strak wilt verpakken.

Daarbij is het belangrijk om te weten of de dozen voedselveilig zijn, wanneer je hierin voedsel in wilt verpakken.

Ook is de sluiting van de onderzijde van de doos belangrijk. Je wilt immers wel dat je product er goed in blijft zitten, en niet aan de onderkant eruit kan vallen. Hierbij heb je de volgende systemen:

  • Pop en Lock systeem, dit systeem zijn eigenlijk 4 flapjes die over elkaar heen vouwen. Hierdoor is de onderkant vrij stevig en kan het meer gewicht aan. Daarbij is het voordeel dat deze doosjes makkelijk en snel in elkaar te zetten zijn.
  • Doosjes met een klepsluiting, deze doosjes zijn over het algemeen het meest gebruikt. Hierbij wordt de doos gesloten door de klep aan de zijkanten erin te vouwen. Het voordeel is dat deze doosjes makkelijk te openen en weer te sluiten zijn. Het nadeel van deze sluiting is dat ze minder gewicht aankunnen ten opzichte van het pop en lock systeem, waardoor het belangrijk is dat je deze afsluit met een plakbandje of een diefstalveilige sticker.

Waar zijn de geschenkdozen van gemaakt?

Het materiaal waarvan een geschenkdoos is heel afhankelijk van welk type doos je koopt. Er zijn over het algemeen 2 soorten geschenkdozen. Een geschenkdoos die gemaakt is van (kraft) papier maar ook van plastic. Bij beiden materialen is het belangrijk dat je nog wel op de volgende dingen let:

Papier: De meeste geschenkdozen die gemaakt zijn met een papier of karton soort, bestaat uit het materiaal kraft. Dit is een papier soort die vrij stevig is en voornamelijk bestaat uit gerecycled papier. Dit soort doosjes geven een unieke en natuurlijke uitstraling aan jouw product. Het nadeel van deze doosjes is dat ze vaak bestaan uit vrij standaard vormen, en ook ietsjes zwakker zijn dan de plastic variant.

Plastic: De plastic variant geschenkdoosjes zijn vaak gemaakt van het materiaal PET. Dit materiaal is vrij stevig en deze doosjes zijn vaak verkrijgbaar in leuke en unieke vormen, waardoor jouw product goed opvalt in de schappen. Bij de plastic doosjes is het wel belangrijk om naast dat het doosje voedselveilig is ook op een paar andere dingen te letten. Zoals, of het doosje antistatisch is, dit is belangrijk aangezien je doosje anders stof aantrekt. Ook is het belangrijk dat het doosje een anti-kras laag heeft, hierdoor blijft het doosje mooi en representatief. 

De kracht achter de verpakking:

Als bedrijf wil je natuurlijk opvallen tussen alle concurrenten. Hierdoor is het belangrijk dat jij kiest voor een geschenkdoos die bij jou en zowel het imago van jouw bedrijf past. Daarbij is het wel belangrijk om te zorgen dat het product goed opvalt en hierdoor ook de ogen van de consument trekt. Hierbij raad ik je dan ook aan om te kiezen voor een unieke of aparte geschenkdoos, waardoor jouw product veel sneller zal opvallen bij de consument.

Om hier meer een idee te krijgen wat voor soorten aparte en unieke geschenkdozen op de markt er zijn, raad ik je aan om op google ‘’aparte geschenkdozen’’ in te typen. Hierdoor krijg je een idee wat voor leuke en unieke dozen er zijn op de markt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline