Alles wat je moet weten over zorgmeubels zoals de sta op stoel 0

Alles over zorgmeubels: de sta op stoel

Wil je alles weten over zorgmeubels zoals de sta op stoel? Een sta op stoel is ook wel een comfortabele stoel die hulp biedt bij het opstaan via een speciale elektromotor. Door op de knop te drukken, zal de stoel omhoog gaan en wat naar voren kantelen. Hierdoor zal je eenvoudiger op kunnen staan. Vaak wordt een sta op stoel gebruikt door mensen die kampen met fysieke klachten vanwege hun leeftijd of beperkingen zoals een handicap. Ook helpt de stoel je naast beter zitten ook om weer uit de stoel te komen zonder hierbij hulp nodig te hebben van anderen. Lees snel verder en ontdek meer over de sta op stoel en wanneer deze stoel wellicht geschikt voor je is.

Eenvoudig zitten en weer opstaan

Met een sta op stoel kun je eenvoudig zitten en weer opstaan. In staande positie bevindt het lichaamszwaartepunt zich boven de voeten, daar dit het vlak vormt waar we op steunen. Als we zitten ligt het zwaartepunt boven het steunvlak van de stoel. Wanneer we opstaan verschuift het zwaartepunt naar het nieuwe steunvak, wat de voeten zijn. Hierbij kantelt de stoel naar voren. Hierbij strekt men en gaat men naar de staande positie, waarbij de stoel ondersteuning biedt. Omdat de sta op stoel omhoog gaat, komt het lichaam al meer in gestrekte positie. 


Hierbij biedt het zorgmeubel ondersteuning

Een zorgmeubel van bijvoorbeeld Meubelzorg zoals de sta op stoel, kan ondersteuning bieden wanneer je te maken hebt met diverse klachten. Kinderen kunnen eenvoudig opstaan en weer gaan zitten op de stoel, maar naarmate we ouder worden en de seniorenleeftijd bereiken, wordt dit een stuk lastiger. Zo kunnen de volgende problemen spelen waardoor zitten en opstaan lastig is en waarbij de sta op stoel ondersteuning kan bieden:
– Als je minder mobiliteit in je wervelkolom hebt: als de wervelkolom en daarmee je rug niet meer makkelijk kunt buiten, is het minder eenvoudig om op te staan en weer te gaan zitten
– Afgenomen kracht: als de spierkracht in je benen is afgenomen, kan het lastig zijn om zelfstandig weer op te staan en je eigen lichaamsgewicht te dragen
– Afgenomen balans: als je te maken hebt met een afgenomen balans, is het een stuk minder makkelijk om je lichaamszwaartepunt boven je voeten te krijgen en te houden.

Zoals je kunt lezen, kan een zorgmeubel zoals de sta op stoel je op diverse vlakken ondersteuning bieden. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline