Waarom aluminium jaloezieën trendy zijn 0

Waarom aluminium jaloezieën trendy zijn

Ben je toe aan nieuwe raambekleding? Dan heb je vast al het aanbod online en in de winkels grondig bekeken. Wat is er tegenwoordig veel keus, nietwaar?! Toch zijn er ook van die soorten raambekleding die simpelweg nooit zullen gaan vervelen en ieder jaar weer populairder lijken te worden. Mede omdat ze ook in heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn en daardoor geheel naar eigen wens zijn samen te stellen. Een goed voorbeeld hiervan zijn jaloezieën. En dan bedoelen we niet zomaar jaloezieën, maar aluminium jaloezieën. Deze variant is misschien niet het meest populair of bekend, maar heeft wel talloze verschillende voordelen ten opzichte van andere jaloezieën. In dit artikel vertellen we je meer over deze fantastische voordelen!

Warmtewerende eigenschappen


Veel soorten raambekleding kunnen van een huis een broeikas maken als je niet zo snel handelt. Zeker gedurende de zomermaanden is dit ontzettend vervelend, want hierdoor wordt de temperatuur in huis natuurlijk allesbehalve aangenaam. Bij aluminium jaloezieën heb je dit probleem in elk geval niet. Aluminium beschikt namelijk van nature over warmtewerende eigenschappen. Hierdoor zal het geen warmte van buitenaf in zich opnemen. Zodra je de jaloezieën dus tijdig sluit, zorg je er ook voor dat het gedurende de zomermaanden heerlijk koel blijft. Bovendien zijn ze ook prima isolerend in de woning. Hierdoor zal er dus tevens minder warmte het huis verlaten in de wintermaanden. Zo geniet je niet alleen van bijzondere raamdecoratie, maar bespaar je ook nog eens flink op de stookkosten.

Vochtbestendig


Als we denken aan jaloezieën, dan denken we vooral aan de meest gebruikte variant: houten jaloezieën. Jammer eigenlijk, want jaloezieën zijn tegenwoordig in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Bovendien kent hout ook zo haar nadelen. Een groot nadeel van hout is bijvoorbeeld dat het slecht tegen vocht kan. Hierdoor kunnen houten jaloezieën dan ook niet in iedere ruimte toegepast worden. Het is simpelweg onmogelijk om deze bijvoorbeeld in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer te plaatsen. Met aluminium jaloezieën is dit probleem verleden tijd. Deze zijn geheel vochtbestendig en passen daardoor binnen iedere ruimte van de woning. Zo maak je één mooi geheel van je gehele woning én geniet je ook nog eens van super trendy raambekleding.

Eenvoudig te reinigen

Kan je slecht tegen stof en vuil? Maar heb je ook geen zin om iedere week enorm veel moeite te doen om jouw raambekleding weer schoon te krijgen? Dan zijn aluminium jaloezieën zeker een goed idee. Groot voordeel hiervan is dat ze namelijk eenvoudig te reinigen zijn. Alles wat je nodig hebt is lekker warm water en een (stof)doek. Als je ze wekelijks kort een paar minuten afstoft en er een doekje overhaalt, blijven ze ontzettend mooi en de ruimte zeer hygiënisch. Het hoeft niet veel tijd te kosten.

Diversiteit in de uitstraling

Dacht je dat aluminium jaloezieën er allemaal hetzelfde uitzien? Dan heb je het goed mis. Aluminium jaloezieën doen namelijk zeker niet onder in diversiteit als je kijkt naar de concurrentie. Ze zijn in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar, waardoor je deze geheel naar eigen wens, smaak en je interieur aan kan passen. Dat maakt ze ook uitermate geschikt om binnen iedere interieurstijl te integreren.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline