Autoambulances 0

Autoambulances

Een autotransporter, vaak wel autoambulance genoemd, is de ideale hulpmiddel bij het vervoeren van een auto. De meeste mensen vinden autoambulances lijken op multitransporters maar het verschil zit hem in de borden die bij autoambulances vervangen zijn voor een 10 cm hoge reling. Met deze reling bij autoambulances heb je een zeer makkelijke mogelijkheid om de banden van de auto te zekeren met spanbanden.

Laadvloerhoogtes autoambulances

De laadvloerhoogtes van autoambulances kunnen verschillen, maar de meest voorkomende zijn 56, 63 & 72 cm. De meeste autoambulances worden ook standaard geleverd met oprijplaten, maar let hier wel goed op bij het bestellen van een autotransporter. Bij een aantal autoambulances zitten de wielen naast de laadvloer gemonteerd, zo zou de laadvloerhoogte en dus de oprijhoogte verkleint kunnen worden. 

Vaak als de laadvloer lager ligt, heb je meer stabiliteit op de weg!

Bij een laadvloerhoogte van 63 cm in combinatie met 13 inch wielen wordt de ideale wegligging weer gegeven, vaak ligt deze combinatie bij weggebruikers het beste. Als je een autotransporter koopt met wielen onder de laadvloer, kan je gebruik maken van de volledige breedte van de aanhanger. Daarnaast heb je ook geen last van een verschil in laadvloerhoogte omdat deze in meerdere laadvloerhoogtes beschikbaar is. 

Kantelbare autotransport aanhanger

Voor het eenvoudig oprijden van jouw auto op de autoambulance, heb je de optie om te kijken naar autoambulances met een kantelbare laadvloer. Bij autoambulances met kantelbare laadvloer, vormen het chassis van de laadvloer en het frame twee aparte onderdelen. De laadvloer wordt ook hydraulisch gekanteld, dit maakt op- en afrijden van auto’s enorm makkelijk. 

Er zijn ook andere mogelijkheden om toch gekanteld te zijn, kijk maar naar de Hulco Carax. De Carax autoambulances hebben een knik in de achterkant van de laadvloer waardoor de oprijhoek daar kleiner is. Je hebt nog wel oprijplaten nodig om de autotransporter op te komen maar de hoek waarin dit moet is wel lager. De autoambulances met kantelbare laadvloer raden wij nog steeds wel aan als je vaak gebruik maakt van autoambulances. 

Autoambulances huren of leasen?

Mocht je niet opzoek zijn naar autoambulances voor een permanente periode, kijk dan bij Aanhangwagendirect.nl voor het huren van een autotransporter. Zij bieden een autotransporter van Anssems aan die ECO is. Deze autoambulance heeft een laadvermogen van 2000 kg en is 400 x 188 cm. Voor het huren van deze autotransporter is een BE-rijbewijs nodig. 

Wil jij toch liever de autoambulance voor langer dan een maand maar niet meteen een groot bedrag uitgeven? Kijk dan naar het leasen van autoambulances, dit kan ook gemakkelijk bij Aanhangwagendirect. Voor het leasen van autoambulances moet de desbetreffende autotransporter wel aan een bepaald bedrag voldoen, bij het leasen betaal je dan een vast termijnbedrag totdat je de volledige aanhanger hebt afbetaald. Hierover is meer te vinden op Aanhangwagendirect.nl

Meer informatie over autoambulances?

Weet jij niet precies welke autoambulance geschikt is voor jouw doeleinden? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Ook voor andere aanhanger gerelateerde vragen kan je bij Aanhangwagendirect terecht, zij zijn de specialist!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline