Besparen op de aanschaf van een game laptop: hier moet je op letten! 0

Besparen op de aanschaf van een game laptop

De meeste gamers geven de voorkeur aan desktop pc’s. Logisch ook, want deze bieden verreweg de beste gamebelevenis. Dit betekent echter niet dat een gaming laptop niet net zo populair is. Integendeel zelfs: we zien steeds vaker dat mensen naast een desktop PC ook een game laptop aanschaffen. Hoewel een laptop minder gemakkelijk uit te breiden is, zorgt deze wel voor veel meer flexibiliteit. Je kunt jouw favoriete spelmachine eenvoudig overal mee naar toe nemen. Of je nu onderweg bent of simpelweg languit op de bank wilt gamen. Alles is mogelijk!

Als je de gaming laptop enkel als extraatje gebruikt, wil je hier natuurlijk niet al te veel geld aan uitgeven. Toegegeven, een gaming laptop is niet goedkoop. Toch zijn er verschillende manieren om toch nog wat op de kosten te besparen. Bijvoorbeeld door de aanschaf van een refurbished game laptop.

Kies voor een refurbished of tweedehands laptop

Zeker wanneer je al over een desktop pc beschikt is het vaak niet noodzakelijk om een geheel nieuwe gaming laptop aan te schaffen. Je zal deze waarschijnlijk enkel voor incidenteel gebruik inzetten en dan is het uiteraard zonde om een geheel nieuwe laptop te kopen. Een gaming laptop is niet goedkoop. Ondanks dat deze niet over dezelfde eigenschappen als een pc beschikt.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg manieren om te besparen op de aanschaf van een game laptop. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een refurbished of tweedehands exemplaar.


Refurbished betekent ook wel ‘gereviseerd’. Hierbij worden apparaten bedoeld die na eerder gebruik uitvoerig gecontroleerd en opgeknapt worden. Vervolgens worden ze weer aan particulieren doorverkocht. Wanneer je kiest voor refurbished van Alpha-Shop.nl weet je dan ook zeker dat het apparaat technisch gezien zo goed als nieuw is. Hoewel er aan de buitenkant van de laptop vast wel wat gebruikerssporen te vinden zijn, zal deze verder ontzettend goed werken. Dit geeft een gevoel van vertrouwen. Iets wat je bij een particuliere tweedehands aankoop doorgaans niet zo ervaart. Met garantie ‘tot aan de deur’ is het altijd hopen op de juiste uitkomst.

Goedkoop is duurkoop

Wil je toch een geheel nieuwe gaming laptop kopen? Bedenk dan goed dat een instapmodel al gauw vanaf € 800,- verkocht wordt. Een flinke prijs. En niet iedereen kan dit geld zomaar uit de mouw schudden. Zeker niet als je bedenkt dat dit slechts een instapmodel is. Wanneer je meer van jouw laptop verlangt, zal de prijs alsnog verder stijgen.

Toch raden wij af om te besparen op de aanschaf van een nieuwe gaming pc. Wanneer je echt wilt besparen doe je er goed aan om voor een refurbished exemplaar te kiezen. Kies je voor nieuw, dan kun je beter wat extra geld uitgeven. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de game laptop helemaal niet naar behoren werkt. Het gevolg? Je gooit hem aan de kant en gebruikt liever de desktop pc. En dat is toch behoorlijk zonde van al dat geld. Maak van goedkoop geen duurkoop en investeer liever wat meer, zodat je langer plezier van jouw aankoop zult hebben. Een goedkope gaming laptop klinkt misschien interessant, maar als je deze over twee jaar alweer moet vervangen omdat moderne spellen hier niet op gespeeld kunnen worden is dit ronduit zonde. Oriënteer je daarom goed in de mogelijkheden en weet waar je aan begint!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inline
Inline